Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie do forumowiczów: Czy ktoś z Was był w regionie Costa del Sol i może podzielić się adresami godnymi uwagi? Szukałem w googlarce i kiepsko, poza Factory Outlet Malaga niczego nie znalazłem, a w samym "factory" też nie spodziewałbym się cudów. Odwiedzę ten rejon niebawem i rozważałem jakieś sensowne zakupy. Przyda się każda wskazówka. 

Opublikowano

Poszukaj galerii El Corte Ingles. W działach z odzieżą można znaleźć ciekawe rzeczy, ale niestety i chłam. Jak to w galeriach handlowych.

Opublikowano

Tak jak Luc napisał, El Corte jest godne polecenia. O ile nic się nie zmieniło, to jest tam wiele piętro poświęcone modzie męskiej, można znaleźć ciekawe rzeczy.

Opublikowano

https://www.google.pl/maps/place/Hipercor+Centro+Comercial+Costa+Marbella+(Marbella)/@36.4881253,-4.9543359,1021m/data=!3m1!1e3!4m5!1m2!2m1!1sel+corte+ingles+costa+del+sol!3m1!1s0x0000000000000000:0x850b044ac055bbe3!6m1!1e1

mam nadzieję, że dobrze się wklei link.

w tym Hipercor jest też El Corte Ingles z dużą ilością znanych drogich marek.

Ale również w samym porcie w Puerto Banus jest sporo luksusowych ale też trochę mniej luksusowych sklepów.

W Esteponie też jest dość fajnie. Trochę mniej luksusowo, ale sporo sklepów i fajnych restauracji.

• 3 lata później...
Opublikowano

W Kartagenie na głównej ulicy jest butik miejscowej firmy http://www.vilarsastres.com

Rozmiarówka do 60 w szerokim zakresie. default_smile.png)

Obsługa na poziomie - szyją/przerabiają swoje standardy na miejscu w kilka dni.

Ceny atrakcyjne , jakościowo tak sobie ale bardzo szeroki wybór.

Marynarka wełna 100 Euro w górę, mieszanki - poniżej 100 euro, koszule od 40 euro.

W ofercie fraki, garnitury, dodatki itd.

1c192328c4e46855fc9c2b38e4a3f8fa.jpg&key=006b374296c3a93241e3fa736b1f259139238934ab18ac20b08faf0f5e35570a

Obskoczyłem w okolicach Alicante kilka obuwniczych outletów fabrycznych i jest słabo.

5f52208aff8d6852fe01c832b67e9725.jpg&key=2ecc2f66e1cf1b4d2d4440f02a57476c74bf6f989394bcc46a7c5e7e5eca7c57

Wszystko robione na wąskie kopytka.

Z tej żałości nawet byliśmy w https://www.hispanitas.com/ o dziwo jest tam dział męski o którym oficjalnie cisza.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

• 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odpowiadam sam sobie default_smile.png

Jeżeli będziecie w Maladze i okolicach to warto odwiedzić Ubrique - jedno z Pueblos Blancos.

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Białe_miasta_Andaluzji

Pełno firm i manufaktur produkujących bardzo wysokiej jakości wyroby ze skóry.

Sakwy, sakwojarze, teczki, paski - po prostu szaleństwo.

Sprzedaż detaliczna odbywa się w małych sklepikach na głównej ulicy poszukajcie w Google informacji turystycznej. Czasami w tych sklepikach są to rzeczy 2 gatunku ale są również sklepy fabryczne.

Dobra rada - przygotujcie się że dziewczyny również zaszaleją.

Obowiązuje siesta więc pomiędzy 14-17 mało co jest otwarte.

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Ubrique

W samej Maladze jest potężne centrum wyprzedaży znanych marek. Sam nic ciekawego nie znalazłem a moja 2 połówka jak najbardziej.

Adres: Calle Jaén, 3, 29004 Málaga, Hiszpania

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Opublikowano

Co do Malagi - może w przyszłości komuś się przyda.

Polecam El Corte Ingles. Jest to centrum handlowe gdzie są bardziej znane marki a sama sieć El Corte Ingles (angielski krój) jest w Hiszpanii symbolem takiego trochę luksusu. Na jednym z górnych pięter centrum handlowego El Corte Ingles jest ulokowana całkiem fajna sastreria czyli po polsku zakład krawiecki. Cetrum handlowe jest w dość centralnej części Malagi, ale jest wyposażone w płatny parking podziemny, więc przy podróży autem nie powinno być problemów, z raczej ciężko dostępnymi na ogół, miejscami parkingowymi.

Warto również udać się, chociażby ze względów architektonicznych, na La Calle Larios. Jest to jedna z głównych ulic handlowych, kulinarnych i artystycznych o pięknej zabudowie. Oprócz uznanych (ze względów patriotycznych) w Hiszpanii Massimo Dutti i Zary a także innych sieciówek, jest kilka mniejszych butików. Ja znalazłem na jednej z bocznych uliczek od Calle Larios fajny butik, umiejscowiony na jednym z narożników, gdzie w ofercie znajdowały się ciekawe marynarki, kamizelki i letnie kurtki. Nazwy niestety nie pamiętam.  

Na sam koniec. W Andaluzji znajomość angielskiego nie jest zbyt powszechna, nawet wśród sprzedawców, więc jeśli ktoś nie zna hiszpańskiego radzę nastawić się na rozbudowaną gestykulację :)