M.Telewicz Napisano 29 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2015 Dzień dobry wszystkim. Potrzebuję zrobić kilka sztuk krawatów na zamówienie. Przeglądając forum nie znalazłem żadnego tematu, a nie ukrywam, że trochę nad tym spędziłem czasu. Być może jest gdzieś, ale nie znalazłem. Ponieważ mam duży obwód szyi i nie należę do najniższych, to potrzebuję zrobić kilka krawatów, które nie będą za krótkie, a zarazem będą mi się podobały. Chciałbym np jakiś wełniany plus z 3-4 jedwabne. Z moich obliczeń +/- długość krawatu, która by mnie urządzała to ok 170 cm a większość sklepowych jest krótsza. Czy w Warszawie jest jakieś miejsce, gdzie można podjechać i wybrać materiał oraz ustalić inne parametry? Jeśli ktoś ma doświadczenie to poproszę o jakiś komentarz i/lub link do strony. Dziękuję z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 29 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2015 https://forum.butwbutonierce.pl/topic/64-warszawa-mm-krawaty-ul-solec-50/?hl=solec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skar Napisano 29 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2015 Panie Marcinie, RadekM wskazał Panu już, gdzie może Pan uszyć w Warszawie krawat. Ze swojej strony dodam, ze jest to chyba jedyne tego rodzaju miejsce w Warszawie, zaś jakość jest co najmniej dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Telewicz Napisano 29 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2015 Panie Marcinie, RadekM wskazał Panu już, gdzie może Pan uszyć w Warszawie krawat. Ze swojej strony dodam, ze jest to chyba jedyne tego rodzaju miejsce w Warszawie, zaś jakość jest co najmniej dobra. Tak, przejrzałem temat podesłany przez Pana RadkaM. Z tego co przeczytałem, jest możliwość przyniesienia własnego materiału - od razu spodobała mi się ta możliwość. Musze się dowiedzieć ile średnio na dany krawat potrzebują materiału. Czy miał Pan już uszyty jakiś krawat ? Jeśli tak, to czy mógłbym poprosić jakieś zdjęcie poglądowe ? Dziękuję z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skar Napisano 29 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2015 Mam krawat self tipped z grenadyny z MM, przy czym wątpię, żeby zdjęcia pomogły Panu w ocenie krawata - nie widać na nich najważniejszego, tj. tego jak dany krawat się wiąże/nosi. Krawat z MM jest naprawdę dobry jakościowo, dobrze się wiąże i jest dobrze wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Telewicz Napisano 30 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2015 Dziękuję za Pańską opinię. Podjadę zobaczyć jakimi materiałami dysponują, jeżeli nie przypadną mi do gustu, to poszukam we własnym zakresie. Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2015 Jakby co to jeszcze czyszczą krawaty (z rozszyciem) i przerabiają (np. skracają). Wybór materiałów rok temu mieli raczej dość słaby w interesującej nas jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ejzojeden Napisano 24 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2015 Panowie, odwiedziłem w tym tyg. MM krawaty, niestety zakład jest zamknięty, witryny zasłonięte papierem. Żadnej informacji o remoncie/ przeprowadzce/likwidacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi