wawrzluk Napisano 15 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2015 Dobry wieczór. Korzystając z okazji chciałbym się przywitać. Na forum jestem nowy, chciałbym zakupić pierwsze, porządne buty. Szukam formalnych, czarnych, na okazje typu rozmowa o pracę. Fajnie by było, gdybym buty te mógł założyć do mniej oficjalnego stroju, ale to nie warunek. Mój wybór padł na Yanko. Spodobał mi się szczególnie ten model http://patine.pl/yanko-style-201-goodyear-welted.html, ale może lepszym wyborem na pierwsze tego typu buty będzie coś w tym stylu? http://patine.pl/yanko-style-433-goodyear-welted.html Proszę również o pomoc w doborze rozmiaru. Wg tabeli rozmiarowej patine.pl najodpowiedniejszym byłby chyba 9,5/10(UK). Lewa stopa jest 3/4mm krótsza. Może ktoś ma doświadczenie w doborze rozmiaru butów tej marki? Załączam mam nadzieję niezbyt pokraczną karykaturę mojej stopy. Wszelkie myśli, opinie, doświadczenia mile widziane. Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 15 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2015 Weź pod uwagę, że kopyto 915 jest bardzo smukłe - buty są bardzo dynamiczne i pięknie wyglądają, ale zepsujesz efekt, jeśli się okaże że na nodze leżą z maksymalnie rozwartą przyszwą. I teraz tak - jeżeli nie masz szerokiej stopy, to je zawiążesz i nawet jeśli od razu przyszwa się nie zejdzie, to stanie się tak z czasem. Skóra na cholewce pracuje i gdzieś na styleforum przeczytałem - choć nie wiem ile w tym prawdy - że im mniej jest szwów, tym bardziej elastyczny but i łatwiej się dopasowuje do stopy. Lotniki więc są dobrym rozwiązaniem. Bezpieczniej jednak byłoby wziąć model 549, w kolorze czarnym oczywiście. Naturalnie tylko wtedy, kiedy możesz poczekać trochę na buty, bo na patine nie mają czarnej wersji dostępnej od ręki. Jeśli chodzi o rodzaj - 90% ludzi powie Ci, żebyś w pierwszej kolejności na wspomniane okoliczności brał wiedenki (oksfordy); np. te: http://patine.pl/yanko-style-433-goodyear-welted.html Ja natomiast osobiście jestem wielkim fanem lotników i estetycznie podobają mi się bardziej od klasycznych oksfordów, więc wolę je. Do tego stopnia, że jak kiedyś zamówiłem właśnie model 433, to w ostatniej chwili zrezygnowałem z nich i podmieniłem właśnie na 201. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawrzluk Napisano 15 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2015 Dziękuję Lathlaer. Zakup nie jest pilny i może faktycznie model z szerszym kopytem pasowałby do mojej stopy. Jak tą szerokość/kopyto w ogóle liczyć, nie rozumiem rozmiarówki > http://patine.pl/webpage/tabela-rozmiarowa.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 15 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2015 Tabelka wydaje się być jasna. Masz podaną długość i szerokość danego rozmiaru, poniżej tabelki masz pokazane jak liczone są te dwie wartości. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 15 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2015 Napisz bezpośrednio do Daniela z Patine.pl, mi dobrał rozmiar idealnie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawrzluk Napisano 15 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2015 Załapałem, mierzę obwód od najszerszych, haluksowych kości, pod lekkim skosem? Wychodzi jednak na to, że mam stopę-łopatę, 26cm obwodu na stopie stojącej przy tej długości to chyba bardzo dużo. Jest szansa wcisnąć się w kopyto 961 jak w modelu 541? Patrząc w tę tabelkę powinienem na szerokość celować w 10,5, ale wtedy but będzie za długi. Gubię się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawrzluk Napisano 15 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2015 Napisz bezpośrednio do Daniela z Patine.pl, mi dobrał rozmiar idealnie Dzięki! Z panem Danielem kontaktować się przez sklep@patine.pl czy znajdę go na forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2015 Użytkownik saphir.pl. Na email sklepowy też można pisać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 15 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2015 Dajcie chłopakowi żyć - w takich sprawach Daniel zawsze prosi o kontakt przez sklep. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawrzluk Napisano 15 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2015 Skontaktuję się przez sklep. Temat chyba można zamknąć. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi