Halius Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Witam. Planuję kupić garnitur, którego głównym przeznaczeniem ma być mój własny ślub. Problem jest o tyle skomplikowany, iż nie za bardzo znam sklepy, w których dostępne są garnitury dla wyjątkowych chudzielców, takich jak ja (pomijając np. zarę czy h&m). Ważę 62kg przy 186cm wzrostu, obwód klatki piersiowej 86cm. Wszelkie próby przytycia przynoszą mizerne efekty a czasu do ślubu coraz mniej. Na bespoke nie mogę sobie pozwolić ze względów finansowych. Vistula, Bytom zaczynają swoją rozmiarówkę od 96 w klatce (Vistula ma chyba jakieś pojedyncze modele z 92). Suit Supply przy najmniejszym dostępnym rozmiarze będzie miał za krótkie rękawy o jakieś 3 cm. Dowiedziałem się, że w Lancerto mają rozmiary od 88 w klatce, ale przy moim wzroście najmniejsze są 92. Z koszulami jest równie słabo. Wólczanka przy 37/38 w kołnierzyku ma 100 w klatce. Czy ktoś z was zna może jakieś inne sklepy (poza wspomnianym Lancerto), w których mógłbym się ubrać jak człowiek? Bardzo dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Na bespoke nie mogę sobie pozwolić ze względów finansowych. A poza tym to ciężko będzie. Ja również mam szczupłą sylwetkę i swój garnitur, o dziwo znalazłem w Zarze. Klasyczny granatowy, bez udziwnień, 100% wełna. Sprawdź, może akurat coś znajdziesz. Przy okazji możesz zobaczyć również w Massimo. Koszuli nigdzie dobrej nie znalazłem. Wszystkie trzeba taliować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halius Napisano 9 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Oczywiście zdaję sobie sprawę, że przy moich wymiarach i pewnych mankamentach sylwetki, o których już tu nie wspominam, bespoke byłby najlepszym wyjściem, jednak nie będę ukrywał, że póki co jest on zdecydowanie poza moim zasięgiem finansowym. Oczywiście mogę znaleźć krawca bliżej mojego miejsca zamieszkania i uszyć garnitur w cenie garnituru z wieszaka, ale raczej nie podejmę tak dużego ryzyka. Szkoda pieniędzy na kota w worku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejj Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Skoro nie możesz sobie pozwolić na bespoke u krawca, to spróbuj się zorientować ile kosztuje szycie na miarę w Bytomiu. Na pewno będzie to mniejsza kwota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Szycie na miarę Bytomiu kosztuje tyle co dobry warszawski krawiec a jest jakościowo nieporównywalnie gorsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 W kolekcjach studniówkowych trzeba szczególnie patrzeć na metkę, lubią wciskać młodym ludziom dużo poliestru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Jak ktoś już powiedział, szukaj w Zarze. Pełno tam bardzo wąskich krojów z elastyną. XXXXXXXXX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 Dyskusja o bespoke przeniesiona. https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1151-czy-garnitur-bespoke-jest-na-ka%C5%BCd%C4%85-kiesze%C5%84/page-3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 Napisz jakim dokładnie dysponujesz budżetem i w jakim mieście mieszkasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halius Napisano 10 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 Najchętniej wydałbym około 1000zl. Studiuję w Warszawie ale generalnie pochodzę z Lubelszczyzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 Można spróbować internetowych "mtm" jak moderntailor. O ile w przypadku koszuli rezultat jest w miarę przewidywalny, to z garniturem jest pewne ryzko, ale i tak może być łatwiej przerobić niż rtw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 Proszę o powstrzymywanie się od porad żywieniowych, atletycznych, sportowych i innych tego typu "mądrości"! Wątek oczyszczony! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halius Napisano 16 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Zakupiłem garnitur w Albione. Rozmiarówka zaczyna się już od 42, co jest niespotykane wśród innych marek. Myślę, że będzie to przydatna informacja dla wszystkich osób borykających się z podobną przypadłością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi