Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam naprawialem wielokrotnie te buty i ja osobiscie nie polecam jako hand made kazdy element skladowy jest wykonany z najtanszych materialow a najgrzej jest wszyty pas TK MAXX oferowal po 50 funtow  pozdrawiam

Opublikowano

W takim razie najwyraźniej wszystko zależy do kopyta. Opisane Westbury w 7, na moje stopy faktycznie byly za ciasne w palcach, choć na długość miały zapas. Langham był szerszy w palcach i 7 była w moim odczuciu "do rozchodzenia". Oakleigh 8 - za luźny, 7 nie było do sprawdzenia.

Co do jakości - wypowiem się w 2015, jak buty będą już miały przynajmniej 30 dni pracy na nogach. Na razie jest OK (jakieś 7x je założyłem na więcej niż 4 godziny).

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

No i niestety... Po może 6 założeniach od recenzji zaczęła się rozwarstwiać podeszwa. Stało się tak przy całkowicie normalnym użytkowaniu. Butów nie przemoczyłem, ani żaden kopniak w krawężnik się im nie przytrafił.

post-4282-0-59068500-1418851274_thumb.jp

Buty odesłałem w ramach reklamacji. Reklamacja uznana. W obecnej chwili nie ma już mojego rozmiaru, więc kolejnej szansy John White nie dostanie, czekam na zwrot pieniędzy.

Moja przygoda z tą marką zdaje się potwierdzać złą opinię kolegi szewca.

Może tylko miałem pecha, a może po prostu nie warto kupować tych butów, nawet na wyprzedaży...

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam forumowiczów,

Proszę o radę,

chciałem kupić buty john white full brogues kolor tan/mid-brown, szyte, ale nie jest to GW, zewnątrz skóra, wewnątrz skóra, podeszwa tworzywo. Cena jest bardzo kusząca (wyprzedaż) około 250-275 PLN. Buty na długość/szerokość są ok na moją stopę, jednak po zasznurowaniu przyszwa się nie schodzi i efekt jest jak na zdjęciu:

IMG_20170729_174644wyb.thumb.jpg.55b0e7a15306a77591813feb13698aae.jpg

Czy jest sens kupować, czy mimo super ceny muszę dać sobbie spokój?

Dziękują za wszelkie sugestie.

Opublikowano
9 godzin temu, Mara napisał:

Witam forumowiczów,

Proszę o radę,

chciałem kupić buty john white full brogues kolor tan/mid-brown, szyte, ale nie jest to GW, zewnątrz skóra, wewnątrz skóra, podeszwa tworzywo. Cena jest bardzo kusząca (wyprzedaż) około 250-275 PLN. Buty na długość/szerokość są ok na moją stopę, jednak po zasznurowaniu przyszwa się nie schodzi i efekt jest jak na zdjęciu:

Czy jest sens kupować, czy mimo super ceny muszę dać sobbie spokój?

Dziękują za wszelkie sugestie.

A przeczytałeś co napisali Twoi poprzednicy? I mimo to chcesz je kupić?

• Oceniam pozytywnie 1