siwy24 Napisano 18 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2014 Witam!Jestem na etapie zakupu smokingu. Pytanie jest następujące: chciałbym kupić jakiś kołnierzyk standardowy, lub po prostu kołnierzyk wykładany i muchę, oczywiście, wiązaną. Pytanie jest tylko następujące: czy na kołnierzyku dozwolone jest ukazanie "spinacza" łączącego obydwie części, czy będzie to faux-pas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy24 Napisano 18 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2014 Dziękuję za odpowiedź. Pytanie stąd, ponieważ nijak nie mogę znaleźć kenta z czarnymi guzikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy24 Napisano 19 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 O nie mi właśnie chodzi, po prostu używam swoistej nomenklatury - tylko pytanie natury technicznej, może się wygłupię - takie guziki się przeszywa do koszuli plisowanej na spinki, czy da się nabyć na rynku już taką od razu wykonaną, ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć? Nie mówię tu o koszuli szytej na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy24 Napisano 19 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Jeśli to możliwe, proszę o namiary. W żaden sposób nie mogę znaleźć poza stronami angielskimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Ja mam taką Otto Hauptmanna kupioną w Próchniku - bawełna two ply, dobra jakość wykonania, kołnierz klasyczny. W zasadzie ze sklepów stacjonarnych tylko tam takie widziałem, ale jakoś szczególnie się nie rozglądałem. W większości sklepów w ramach formalnej koszuli do smokingu znajdziesz po prostu takie z krytą plisą, co samo w sobie nie jest błędem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Żukowski Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Dzień dobry, proponuję uszyć sobie taką koszulę do smokingu, na miarę. Można sobie wybrać rodzaj tkaniny o odpowiednim splocie: twill, poplin, pin point, Oxford. Wybrać kołnierzyk, który najlepiej pasuje do owalu twarzy, mankiety. Gotowa koszula jest przygotowana pod spinki smokingowe , dwie większe do mankietów i cztery mniejsze zamiast guziczków. Szczególną uwagę należy zwrócić na odległość między dziurkami do spinek, ponieważ jest ich cztery a reszta to zwykłe guziczki, których nie powinno być widać. Osobom wysokim i wybierajace spodnie biodrowe, jeden ze zwykłych guzików może "wychodzić" ze spodni nad rozporkiem, co nie wygląda dobrze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy24 Napisano 19 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Dziękuję za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Dlatego właśnie zakładamy do smokingu pas lub kamizelkę, szczególnie gdy spodnie mają niski stan. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi