Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kamil Napisano 3 Lipiec 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2014 Kolejne zamówienie u mistrza igły z Sycylii to trzy jednorzędówki: 1) marynarka z granatowego fresco z LL, gęsto tkanego i dość miłego w dotyku jak na ten typ splotu 2) marynarka sportowa z granatowego tweedu w bordowo-czerwoną kratę z eBaya; tu zdecydowałem się na stylistyczną hybrydę: nakładane kieszenie, ale tylko dolne, a na górze zostaje barchetta 3) dyplomatka z najcięższej wełny, jaką ma Roman w swojej bogatej ofercie - 760g, szaro-biała jodła; długość: tuż nad kolano; przy tej gramaturze, uznałem, że żadne dodatkowe ocieplenie (podpinka) nie będzie potrzebne: less is more! Materiały i specyfikacje wysłałem kilka miesięcy temu, a dziś była pierwsza przymiarka. Zastanawiałem się, jak wytrzymam choć chwilę w zimowym płaszczu, nałożonym jeszcze do tego na marynarkę (w Katanii jest ponad 30 st.), ale było zaskakująco znośnie. Stylistycznie, w obu marynarkach kozerka będzie jeszcze trochę wyżej niż poprzednio, a guziki na rękawach będą wyraźniej rozstrzelone. Z drobnych fajerwerków, poprosiłem o wszycie podszewek w marynarkach nicią w kontrastujących kolorach. Po długim namyśle, zrezygnowałem z wymyślnych wzorów podszewek, wybierając odcienie granatu i bordo z bardzo dobrze sprawdzającego się cupro. Jeśli ktoś chce tu poszaleć, to polecam piękne i wymyślne podszewki jedwabne we wzory orientalne (paisley). Za sześć dni druga przymiarka, a za osiem - odbiór. Po raz kolejny krawiec mile mnie zaskoczył stopniem zaawansowania ubrań - zresztą sami oceńcie. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 11 Lipiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2014 Dziś nastąpił odbiór. Większość zdjęć niestety nie wyszła, ale wszystko w swoim czasie, a na razie zajawka. Dopasowanie wygląda na optymalne, tzn. nawet po sporym lunchu nie było mi ciasno ani w marynarkach, ani w płaszczu. Na kolację poszedłem w marynarce z fresco (jej zdjęcia są w całości do powtórki) nałożonej na lnianą koszulę i dało się wytrzymać mimo ciepła i sporej wilgotności. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 11 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2014 Gratuluje wspaniałego płaszcza, ale czy rękawy nie są trochę zbyt długie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 11 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2014 Gratuluje wspaniałego płaszcza, ale czy rękawy nie są trochę zbyt długie? W płaszczu właśnie mają takie być - zakrywać całkowicie mankiet koszuli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi