Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zastanawiam się nad rodzajem obuwia. 

Myślałem nad oxfordami, lecz nie wiem czy warto wydawać aż tyle pieniędzy w tak młodym wieku na tak poważne buty - no i cena. 

Byłbym wdzięczny za wskazówkę, ewentualnie radę.

Pozdrawiam!

Opublikowano

To to akurat wiem, a z zabawą nie musisz mi mówić. Chodzi mi tylko o to, by były eleganckie, balowe, nie wiem czy derby są adekwatne. Może dla innych to nie problem, lecz dla kłopot :/

Opublikowano

To chwalebne, że młodzież od wczesnych lat stawia na klasykę i hołdowanie zasadom. Zgodnie z zasadami, nie powinieneś kupować butów typu derby. Bartek ma o tyle rację, że nie ma co inwestować, stopa jeszcze urośnie i długo w butach i tak nie pochodzisz. Podsumowując - jeśli masz się źle czuć że masz niewłaściwe buty, szukaj czarnych oksfordów, może w jakiś outletach, bo na pewno nie będą to buty na długie lata. Z drugiej strony pamiętaj, że jeśli kupisz ładne derby, będziesz jedyny "uświadomiony" na sali, reszta nie będzie miała zielonego pojęcia, że zgodnie z mądrymi księgami powinieneś mieć na tę okazję jakieś inne buty. Zrób więc tak jak pisze Bartek:-)

Opublikowano

Dzięki za rady.

Ale nie wiem czy jeśli chodzi o te oksfordy to znajdę jakiekolwiek podobny model. A modele w sieci idą po ponad 500 zł. No w sumie gimnazjum, na wydatki rzędu 1000 zł na buty czy nawet połowy tego są jakieś niewyobrażalnie duże.

Tak cenie klasykę i interesuje się tym. Derby, jako buty wiem już od dawna, że derby nie pasują. A czy ładne bym znalazł? - małe miasto, wątpię czy coś się fajnego trafi :(

Opublikowano

DamixD - jaki nosisz rozmiar? 

43 - tak jakoś :P

Góra gimnazjalna? - Garnitur.

Proponuję za 200/250 kupić oxfordy w Zarze, wyglądają znośnie a jak się wyrośnie to nie będzie żal.

Widzę po 289 zł. Niewielka różnica, a myślę, że ładne.

Opublikowano

Spróbuj też rozejrzeć się po Massimo Dutti. Nie wiem jak tam z wyprzedażami, ale ładne buty mają (z jakością gorzej) - za 2 stówy można brać. Jeśli jeszcze garnitur będzie dobrze dopasowany (w razie czego do krawca), założysz dobry krawat, białą koszulę i poszetkę, to wszystkie mamy będą o Tobie plotkować. Gra warta zachodu. 

Opublikowano

Spróbuj też rozejrzeć się po Massimo Dutti.

No niestety jak wspomniałem moja miejscowość jest zbyt mała na taki sklep :( W piątek się rozejrzę mniej więcej i sprawdzę co można kupić. Jedyna cena oxfordów, która mi na chwilę obecną odpowiada to ta z Zary.

PS: Poszetka, to rzecz jasna ;)

Jeśli chodzi o garnitur to myślę o granacie, ale nie wiem. Co doradzicie?