DamixD Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Witam! Zastanawiam się nad rodzajem obuwia. Myślałem nad oxfordami, lecz nie wiem czy warto wydawać aż tyle pieniędzy w tak młodym wieku na tak poważne buty - no i cena. Byłbym wdzięczny za wskazówkę, ewentualnie radę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Załóż jakiekolwiek czarne buty, które "jakoś wyglądają" i nie są tenisówkami, a przede wszystkim baw się dobrze i do późna. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamixD Napisano 9 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 To to akurat wiem, a z zabawą nie musisz mi mówić. Chodzi mi tylko o to, by były eleganckie, balowe, nie wiem czy derby są adekwatne. Może dla innych to nie problem, lecz dla kłopot :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 To chwalebne, że młodzież od wczesnych lat stawia na klasykę i hołdowanie zasadom. Zgodnie z zasadami, nie powinieneś kupować butów typu derby. Bartek ma o tyle rację, że nie ma co inwestować, stopa jeszcze urośnie i długo w butach i tak nie pochodzisz. Podsumowując - jeśli masz się źle czuć że masz niewłaściwe buty, szukaj czarnych oksfordów, może w jakiś outletach, bo na pewno nie będą to buty na długie lata. Z drugiej strony pamiętaj, że jeśli kupisz ładne derby, będziesz jedyny "uświadomiony" na sali, reszta nie będzie miała zielonego pojęcia, że zgodnie z mądrymi księgami powinieneś mieć na tę okazję jakieś inne buty. Zrób więc tak jak pisze Bartek:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamixD Napisano 9 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Dzięki za rady. Ale nie wiem czy jeśli chodzi o te oksfordy to znajdę jakiekolwiek podobny model. A modele w sieci idą po ponad 500 zł. No w sumie gimnazjum, na wydatki rzędu 1000 zł na buty czy nawet połowy tego są jakieś niewyobrażalnie duże. Tak cenie klasykę i interesuje się tym. Derby, jako buty wiem już od dawna, że derby nie pasują. A czy ładne bym znalazł? - małe miasto, wątpię czy coś się fajnego trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Czarne derby, na klasycznym kopycie, dadzą radę (i moim skromnym zdaniem jest to bardzo dobry wybór). Szczgólnie, że góra, jak zakładam, będzie gimnazjalna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bluetake Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Proponuję za 200/250 kupić oxfordy w Zarze, wyglądają znośnie a jak się wyrośnie to nie będzie żal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 DamixD - jaki nosisz rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamixD Napisano 9 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 DamixD - jaki nosisz rozmiar? 43 - tak jakoś Góra gimnazjalna? - Garnitur. Proponuję za 200/250 kupić oxfordy w Zarze, wyglądają znośnie a jak się wyrośnie to nie będzie żal. Widzę po 289 zł. Niewielka różnica, a myślę, że ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Spróbuj też rozejrzeć się po Massimo Dutti. Nie wiem jak tam z wyprzedażami, ale ładne buty mają (z jakością gorzej) - za 2 stówy można brać. Jeśli jeszcze garnitur będzie dobrze dopasowany (w razie czego do krawca), założysz dobry krawat, białą koszulę i poszetkę, to wszystkie mamy będą o Tobie plotkować. Gra warta zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Z tym wyrastaniem to różnie, ja od tamtych czasów nie urosłem specjalnie. Ba, mam nawet spodenki kupione za czasów podstawówki, w które się mieszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 10 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2014 Z tym wyrastaniem to różnie, ja od tamtych czasów nie urosłem specjalnie. Ba, mam nawet spodenki kupione za czasów podstawówki, w które się mieszczę! Angus też takie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamixD Napisano 10 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2014 Spróbuj też rozejrzeć się po Massimo Dutti. No niestety jak wspomniałem moja miejscowość jest zbyt mała na taki sklep W piątek się rozejrzę mniej więcej i sprawdzę co można kupić. Jedyna cena oxfordów, która mi na chwilę obecną odpowiada to ta z Zary. PS: Poszetka, to rzecz jasna Jeśli chodzi o garnitur to myślę o granacie, ale nie wiem. Co doradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 10 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2014 Granat jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz Napisano 10 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2014 http://vistula.pl/buty/buty,id-63931 Te też wyglądają znośnie, a jakościowo pewnie trochę lepiej niż w Zarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamixD Napisano 10 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2014 http://vistula.pl/buty/buty,id-63931 Te też wyglądają znośnie, a jakościowo pewnie trochę lepiej niż w Zarze. Nie ma mojego rozmiaru :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi