mygentlelook Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Gratuluję kolejnego zamówienia. Zazdroszczę tweedu. Całość mi się podoba. Wydaje mi się, że jeszcze lepiej wyglądałabyś w tej marynarce zapiętej na oba guziki. Ten tweed to była tkanina o nietypowej szerokości - ok 70 cm. Zdaje się, że już wykupiłam cały zapas;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Wydaje mi się, że Marynarka RL leży dużo lepiej, dzięki temu, że jest luźniejsza pod biustem - nie tworzy silnego kontrastu, który dzieli pani sylwetkę. Poza tym, mam wrażenie, że krótkie spodnie są zbyt krótkie przy tak wysokim stanie, a mankiety niepotrzebnie pogrubiają i tak masywny materiał. Wydaje mi się, że w przypadku tweedu lepiej sprawdziłaby się spódnica (a pewnie jeszcze lepiej - sukienka). Natomiast wydaje mi się, że trafnym wyborem są szerokie klapy. Bardzo podoba mi się sposób wiązania szalika na ostatnich zdjęciach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 21 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Długość spodenek i mankiety, to w mojej opinii świetny wybór. Gratuluję takich decyzji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mygentlelook Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Długość spodenek i mankiety, to w mojej opinii świetny wybór. Gratuluję takich decyzji. Dziękuję, choć mam coraz więcej wątpliwości ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skar Napisano 23 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2014 Ten tweed to była tkanina o nietypowej szerokości - ok 70 cm. Zdaje się, że już wykupiłam cały zapas;) Absolutnie typowej - w przypadku harris tweed szerokość 1,40/1,50 m jest z tego co wiem "nowoczesnym wynalazkiem", a podstawową szerokością tkanin jest właśnie 70-75 cm tj. single width, podczas gdy tkanina o wspomnianej wcześniej szerokości to double width. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 23 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2014 Dziękuję, choć mam coraz więcej wątpliwości ... Niesłusznie. Ile osób tyle opinii.... Najważniejsze żeby Koleżanka się w takim zestawie dobrze (i pewnie) czuła. Ja zgadzam się z Miszą - bardzo sympatycznie to wyszło! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mygentlelook Napisano 23 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2014 @skar: dziękuję za tę informację - nie wiedziałam. Obecnie dostępne są tkaniny o szerokości ok. 1,5 metra - i miałam na myśli, że w kontekście obecnego asortymentu w sklepach - była nietypowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi