tangoup Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Cześć,jestem dość młodą i uczącą się osobą.Zanim trafiłem do Was, starałem sobie jakoś radzić.Bezmyślnie zakupiłem pasek automatyczny na allegro, bodajże firmy Paolo Scali, którego klamra zaczęła się wycierać od koszuli.Poczytałem opinie (niestety nie tutaj) i postanowiłem kupić pasek Wittchen. Dokładnie ten: Wittchen 75-8-803-1 Niedawno go dostałem i już zaczęły się problemy, ta metalowa "szlufka" jest wewnątrz nieoszlifowana. Ma po prostu ostre rogi, które niszczą powoli pasek, wycierając i zaginając skórę.Miałem też problem, z koszulą ale już przestanę się żalić!Problemy jakie mnie spotkały, kazały mi bardziej zagłębić się w temat.Przeglądając to forum znalazłem mnóstwo informacji, co zrodziło jeszcze więcej pytań. Jest tutaj naprawdę ogrom informacji i czytając wszystko naraz można się nieźle pogubić.Mam kilka, kluczowych dla mnie, pytań i mam nadzieję że nie obrazicie się, jeśli zadam je zakładając temat. Jak już wcześniej wspomniałem uczę się i moje środki są dość ograniczone.1. Koszule (do 200zł): Jakiej firmy koszule polecicie? Podobno poziom wólczanki bardzo spadł. Zwracać uwagę na przecenione koszule Lambert? Może Thomas Waxx lub Pako Lorente? Miał ktoś styczność z Espirit Collection?2. Chinosy (do ~200zł): Podobnie jak wyżej, wiem (bo reklamowałem) że sklepy typu Reserved, H&M mają niską jakość. Nie oczekuję w tej cenie nic specjalnego, ale odstające nitki, nieprzyjemny materiał po kilku praniach, bardzo zniechęcają. Myślałem nad PierOne, dokładnie tym modelem: http://www.zalando.pl/pier-one-chinosy-czarny-pi922a00s-q00.html. Jeśli nic lepszego nie znajdę to pewnie go zamówię.3. Pasek (do 150zł, ostatecznie 200zł): Jakiej firmy pasek powyżej 30mm? O 30tkę będę prosił użytkownika eye_lip.4. Skarpety (do ~20zł za parę?): Przyznam się bez bicia, że większość czasu poświeciłem na tematy koszul, chinosów i paska. Nie przestudiowałem dokładnie tematów o skarpetach, ale jeśli akurat ma ktoś pod ręką firmę, którą by chciał polecić, to bardzo bym prosił.Dopiero buduję swoją szafę i zamierzam koło lutego zakup w miarę lepszej marynarki. Wstępnie myślałem, głównie z powodów dość realnej dla mnie ceny i materiałów, nad tą: http://www.zalando.pl/selected-homme-marynarka-niebieski-se622m007-503.htmlWydaje mi się, że na pojedyncze zakupy wchodzą w grę jedynie sklepy na terenie Polski lub takie, których wysyłka nie sięga 50zł.Z góry dzięki za odpowiedzi i poświęcony czas na samo przeczytanie. Pozdrawiam! // Swoją drogą nie wiedziałem gdzie zamieścić temat. Ten dział wydawał się trochę pod "HydePark" dlatego zamieściłem go tutaj. A znowu w dziale "Męska Elegancja" nie widziałem niczego podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cergi Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Klamrę takiego paska możesz przetrzeć papierem ściernym/ pilnikiem od wewnątrz, jak tak zrobiłem z jednym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 happy shox na answear były przeceny plus darmowa wysyłka albo z ich strony. Duźo osób posiada calzedonia ale ja również polecam gatta. Tej marynarki nie kupuj. Jest za krótka i nie proporcjonalnie wyglada. za te pieniądze znajdziesz w Tkmaxx dobre jakościowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 1. Pako Lorente mam kilka sztuk i śmiało mogę polecić. Kolory się trzymają jak złe nawet po kilkudziesięciu praniach Jedyną wadą/zaletą jak kto woli jest to, że mają fabrycznie bardzo sztywne kołnierzyki. Jeżeli jesteś z Warszawy to bardzo duży wybór koszul tej marki jest na Służewcu w C.H Land. Sklep prowadzi bardzo miła Pani z którą śmiało można negocjować ceny + nie robi krzywych min kiedy mierzysz 30 koszul a kupujesz tylko trzy. 2. Jeżeli chcesz budrzetowe chino to dobrą opcją jest marka KIOMI (znajdziesz na zalando). Kolory bardzo intensywne powiedział bym "żarówiaste" i trzymają się bardzo dobrze po wielokrotnym praniu. 3. do 150 zł to nic mi do głowy nie przychodzi 4. Dołołysz piątaka i masz happy socks 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 Pako co?? Kdt, bakalarska i inne bazarki to nie tutaj. serca nie masz? święta idą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 3. Przyzwoite skórzane paski bywają w tkmaxx, poniżej 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 1. Charles Tyrwhitt (przy promocjach wychodzi ok. 120-130zł) 2. Charles Tyrwhitt (przy promocjach wychodzi ok. 160-200zł) 3. Np: Bawal (ok 40zł) 4. Outlet Factory Ursus - Calzedonia (między 3 a 15 zł) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 3. Przyzwoite skórzane paski bywają w tkmaxx, poniżej 100 zł. Bardzo fajne paski za cztery dychy w StylowePaski.pl -- sam mam 2 sztuki, ma moja Małżonka, naprawdę w dechę wyroby: skóry nie żałowali, sprzączki fajne. Jeden feler: jakby nieco klamra "szorowała" po krawędzi paska, ale to tylko w tym miejscu widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 Też polecam stylowepaski. A co do skarpet to może zerknij na ofertę Viccela (mają darmową wysyłkę do Polski) ? http://eshop.viccel.com/?CUST_ID=3221749 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 Jeżeli masz dostęp do TK Maxxa to ja osbiście skupiłbym się na Twoim miejscu na tym sklepie. I nie mówie tu o konkretnych markach, a o przejściu sklepu i szukaniu ubrań w opcji bardzo dobra jakość/dobra cena. Bez problemu zmieścisz się w wyznaczonych sobie granicach. A o markach w stylu Pier One (!!!) abo Pako Lorente - szczerze radzę zapomnij 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 17 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 Niestety nie mam dostępu na co dzień do TK Maxxa, ale jak tylko będzie okazja to będę zaglądał. Zarejestrowałem się na Charles Tyrwhitt i będę czekał na jakieś specjalne okazje. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 Pako co?? Kdt, bakalarska i inne bazarki to nie tutaj. Klasyczne koszule Pako Lorente zapinane na 1. 2. albo 3 guziki. marzenie każdego faceta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 Czy aby na pewno dobrze są zapięte guziki przy kołnierzykach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 Normalnie Steampunk, proszę ja Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 Normalnie Steampunk, proszę ja Was. Użyłem spoilerów bo ktoś może być wrażliwy - w takim wypadku uczulam, nie otwierać! Czy aby na pewno dobrze są zapięte guziki przy kołnierzykach? Ja bym zostawił ostatni guzik odpięty, jak w marynarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 Przynajmniej się wyjaśniło skąd te "fabrycznie sztywne kołnierzyki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 17 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 Tego nie widziałem. ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi