Luciano Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 http://www.atelier-zablotny.pl/?lang=PLCzy ktoś zna? Moze korzystał ?Pani w atelier powiedziała, ze działali wcześniej na terenie Torunia. Moze koledzy z tamtych stron coś powiedzą ? Cytuj
constantin Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 Ja niestety nie kojarzę... Cytuj
PawelK Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zabłotny to właściciel toruńskiej firmy odzieżowej ELDORADO, może to jakaś firma córka. Robiłem tam kiedyś zakupy, szału nie było... http://eldorado-moda.pl/ Cytuj
Luciano Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 I tak samo będzie chyba tutaj. Po krótkiej rozmowie, widać brak doświadczenia. Jak nie znajda dobrego menedżera to długo nie pociągną. Cytuj
pol606 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 Czym objawia się ten brak doświadczenia? Nie wiedzieli z czego szyją, czy nie umieli odpowiedzieć na pytania związane z konstrukcją? Cytuj
Luciano Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 Raczej pytania zawiązane z procesem szycia ... Po drugie, jeżeli ktoś mówi ze posiada własną szwalnie a pózniej unika odpowiedzi na pytania z nią związane to albo wciska scieme albo sie czegoś wstydzi. Cytuj
damiance Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 mnie poinformowano, że garnitury powstają na miejscu, szyte przez tego oto (wskazując) pana krawca (który się pojawia i kłania). ... fajna historia do momentu aż ktoś się zastanowi, że jeden krawiec nie utrzymałby takiego biznesu, w szczególności pod tym adresem. Cytuj
Luciano Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 Ja dostałem informacje ze jest to Pan który zdejmuje miarę i zajmuje sie ewentualnymi poprawkami. Cytuj
Zabłotny Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Dzień dobry, chcielibyśmy sprostować niewyjaśnione kwestie. Atelier Zabłotny znajdujący się na Placu Trzech Krzyży 16 w Warszawie jest najmłodszym dzieckiem Eldorado - toruńskiej firmy z ponad 25-letnim doświadczeniem. Posiadamy własny park maszyn, a co za tym idzie nasze wszystkie garnitury mtm powstają w Polsce. Nigdy się tego nie wstydziliśmy, ponieważ zdecydowanie jest to powód do dumy, że jako nieliczni nie wysyłamy miar do Anglii bądź Włoch, a korzystamy jedynie z ich materiałów oraz dodatków. Filozofia Atelier Zabłotny zdecydowanie odbiega od filozofii Eldorado. Atelier ukierunkowane jest na klienta indywidualnego, który ma możliwość ingerencji w tworzeniu garnituru, natomiast Eldorado stosuje szycie konfekcyjne. Drogi Panie @damiance, otrzymał Pan informację o tym, iż krawiec szyje na miejscu – i nie został Pan okłamany. Nasz krawiec, z ponad 45-letnim doświadczeniem, szyje na miejscu bespoke i oczywiste jest to, że jeden krawiec nie utrzymałby takiego biznesu. W razie jakichkolwiek niepewności oraz podejrzeń, proszę śmiało zadawać pytania, z pewnością nie pozostaną bez odpowiedzi i z chęcią na wszystkie odpowiemy. A jeszcze z większą chęcią zapraszamy do Atelier, aby przyjrzeć się naszej pracy z bliska. Pozdrawiamy, Atelier Zabłotny Cytuj
LukaszPt Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2020 Minęło 6 lat od ostatniego komentarza, ktory przypuszczam skutecznie zablokował dalsze duskusje Piszę z zapytaniem jak obecnie wyglada sytuacja z Atelier Zabłotny? Jakie są wasze doswiadczenia z szycia mtm? Oferta wydaje się być korzystna uwzględniając większą ilosc przymiarek niż klasyczne mtm (na trzecim spotkaniu odbieramy produkt, w którym jeszcze można dokonać ostatnich szlifów na miejscu). Sami właściciele nazywaja to "semi bespoke". Ceny tez są w porządku. Co myślicie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi