praetorian852 Napisano 20 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2013 Witam wszystkichMam problem, ponieważ posiadam płaszcz a z racji tego, że chodzę do szkoły potrzebuje także nosić plecak/torbę. Jednak moim zdaniem koszmarnie wygląda połączenie szkolnego plecaka i płaszcza. Zwracam się z prośbą o pomoc i porady co wybrać, żeby wyglądać "jak człowiek"Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 20 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2013 Jako elegant w szkole i tak nie wyglądasz już "jak człowiek" . Jeśli jesteś pewien, że trzymasz się tego wizerunku (choć w sumie napisałeś tylko, że masz płaszcz, a nie że celujesz w elegancję), to najodpowiedniejsza będzie torba na ramię. Czy skórzana, czy nie, to już zależy głównie od Twoich funduszy. Skórzaną (także z funkcją plecaka), w stylu dość nieformalnym możesz dostać za nieco ponad 300 zł np. TU. Jeśli ma być taniej, to raczej tylko coś materiałowego, może z jakiejś sieciówki. Może napisz, jak się na co dzień ubierasz i co to za płaszcz - torby z linka będą pasowały do wielu stylów, ale nie poniżej tego, co tu nazywamy casualem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
praetorian852 Napisano 20 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2013 Od niedawna zacząłem chodzić do szkoły w marynarce i koszuli, i już jestem zasypywany pytaniami typu "to dzisiaj trzeba było na galowo?" Staram się po prostu ubierać z klasą, niekoniecznie strasznie elegancko. O ile w szkole do marynarki plecak tak nie razi, to po wyjściu czuję, że coś jest nie tak.Dzięki za odpowiedź, myślę, że będę celował w coś skórzanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 20 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2013 Celuj w to: Torba weekendowa But w butonierce ... nie ma takiej książki której tam nie zmieścisz ... i pozytywne przełożenie na otoczenie gwarantowane w komplecie jest jeszcze pasek, jeżeli uważasz, że fajnie jest nosić na ramieniu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 @damiance, czy istnieje szansa na reedycje torby weekendowej? wiem że główni zainteresowani już ją posiadają ale pewnie sporo nowych chętnych by się na nią znalazło (w tym i ja). Wiem że można ją kupić od producenta ale jednak bez loga stowarzyszenia i w wyższej cenie . Myślę że jakby się zapisało powiedzmy 10 osób to było by to warte zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 Te torby są dostępne tutaj (jeden z kolegów kilka dni temu linkował) http://www.e-baron.pl/category/torby_podrozne_weekendowe aczkolwiek dostrzegam dość istotne ograniczenia w noszeniu tego typu torby do szkoły - jakby nie patrzeć zapewne kolega przemieszcza się komunikacją publiczną, a spory gabarytowo bagaż nie pomaga osobiście bardziej skłaniam się do propozycji .mateusza *osobną kwestią jest przenoszenie "klasycznej elegancji" w mury szkolne - wg. mnie wymaga to dużego wyczucia, bliższe mi jest wyobrażenie ucznia hołdującego "preppy style", niż dandysom z piti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 @damiance, czy istnieje szansa na reedycje torby weekendowej? wiem że główni zainteresowani już ją posiadają ale pewnie sporo nowych chętnych by się na nią znalazło (w tym i ja). Wiem że można ją kupić od producenta ale jednak bez loga stowarzyszenia i w wyższej cenie . Myślę że jakby się zapisało powiedzmy 10 osób to było by to warte zachodu. reedycja jest możliwa, ale nie w tym roku. Zrobimy ją z innej skóry, z inną podszewką i okuciami. Aby było coś nowego i (mam nadzieję) poprzeczkę wyżej. Tym razem zrobimy z numeracją egzemplarzy i (dla zainteresowanych) inicjałami wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 reedycja jest możliwa, ale nie w tym roku. Zrobimy ją z innej skóry, z inną podszewką i okuciami. Aby było coś nowego i (mam nadzieję) poprzeczkę wyżej. Tym razem zrobimy z numeracją egzemplarzy i (dla zainteresowanych) inicjałami wewnątrz. Rozumiem, dzięki za informację i kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
praetorian852 Napisano 21 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 Dzięki za odpowiedzi. Kolega Hargin ma rację, torba weekendowa jest ciut za duża i niekoniecznie w moim stylu. Prędzej skorzystam z rady .mateusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daneeka Napisano 1 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2013 Jeśli jesteś pewien, że trzymasz się tego wizerunku (choć w sumie napisałeś tylko, że masz płaszcz, a nie że celujesz w elegancję), to najodpowiedniejsza będzie torba na ramię. Z torba na ramie jest ten klopot, ze mocno niszczy ubranie. Przynajmniej tak bylo w przypadku mojej skorzanej torby i tweedowej marynarki. W chwili obecnej roznica w fakturze materialu na prawej czesci marynarki jest znaczaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 3 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2013 www.barellybags.pl ostatnio kupiłem u nich skórzaną torbę w rozmiarze "laptop+książka" i jestem zadowolony z wyglądu i jakości. Cenowo również są zachęcający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Sz Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Sam też dłuższy czas szukam torby na uczelnię, torba weekendowa jest kusząca, ale jednak zbyt duża na zwyczajne dni, gdy nie potrzebuję niczego poza 2 książkami, zeszytem i laptopem...Najgorsze jest to, że jak znajdzie się coś dobrze wykonanego i wyglądającego to jest mało praktyczne. Jak uważacie jaka jest rozsądna cena za skórzany "messager bag"? Jako że jestem studentem nie do końca uśmiecha mi się wyskakiwać z kasy, którą mógłbym przeznaczyć na dobre Loake'i... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
praetorian852 Napisano 28 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 Jeszcze jedno. Czy orientujecie się, gdzie w Warszawie znajdę sklep stacjonarny, gdzie mógłbym zobaczyć i przymierzyć te torby? Bo nie chciałbym kupować w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi