Koval Napisano 15 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2015 Mateuszu, a te miejsca które zaznaczyłem to świadome działanie, czy 'tak wyszło'? Wybacz, że się czepiam, ale słabo to wygląda (zwłaszcza na szerszej końcówce)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 16 Lipiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Z pewnością świadome....niemniej trochę nie wiem o co pytasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Pytam o ścieg w zaznaczonych miejscach - jest bardzo krzywy i .rozjechany' . Mam już kilka wyrobów robionych ręcznie na moje zamówienie i z czymś takim się nie spotkałem. Jeśli mam być szczery, to takiego paska bym nie odebrał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 16 Lipiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Ok, Jeśli chodzi o to że nić nie jest "po prostej" to jest to efekt dziurkowania szydłem z diamentowym przekrojem, każdy szew układa się skośnie. Dokładnie tak samo jest na całym pasku. Szew jest prostopadły do krawędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 23 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2015 Piękne produkty i zdjęcia, za jakiś czas zgłoszę się zapewne po jakiś pasek i portfel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 21 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2015 Przerwa w zamieszczaniu zdjęć nie oznacza przerwy w pracy. Prezentuję niektóre z ostatnich produktów. Seria pasków "surowych" Skóry na te paski mam w ograniczonej ilości więc będą to krótkie partie. Gruby kajman w intensywnej pomarańczy Delikatny i drobny kaiman Ammo do Panarei. Z Ładownicy z 30 roku Patynowana łapa strusia Eleganckie paski do zegarków kieszonkowych. Pełne szycie i podszewka. Oraz test drobniejszego ściegu oraz próbne wykorzystanie nowej skóry koziej. Skóra ta ma niesamowitą fakturę i jest bardzo miękka w dotyku. Pasek 22/20 Niebawem więcej skór z tej garbarni. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 21 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2015 Nad wyraz urodziwa ta koza Bardzo ładny ścieg i faktura samej skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 22 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Ścieg jest (wygląda) na żywo na jeszcze drobniejszy, Tu mi na zdjęciu rozjaśniło to co się gubi w dziurkach. A koza zacna. Biegną do mnie kolejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 24 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Bywa tak że jak człowiek jest bardzo grzeczny to gwiazdka jest wcześniej. Wczoraj dotarła do mnie długo oczekiwana dostawa wyjątkowych skór. Są to skóry w bardzo miękkiej wyprawie, z fantastyczną fakturą. Na szybko zrobiłem zbiorcze zdjęcie i próbnik. Postaram się niebawem zrobić zdjęcia w dziennym świetle Poniżej od lewej 1. Stone 2. Lime 3. Denim - czarno-szary 4. Czarny w delikatnym połysku 5. Ciemny brąz 6. Beż Długo walczyłem żeby nie zarwać paru godzin nocy i nie zrobić od razu paska..długo...tak z 10 sekund. Czarny denim, miękki z delikatnym wypełnieniem 24/22 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 24 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 A jak by ktoś chciał na żywo coś zobaczyć to jutro przez parę godzin jestem w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 24 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Mysle, ze warto wspomniec o projekcie z dziedziny high-tech, w ktory MK Leathers jest zaangazowane: https://www.kickstarter.com/projects/1113076301/unique-make-any-watch-a-smartwatch?ref=video Musze przyznac, ze wyglada bardzo ciekawie, jesli rozsadnie zminiaturyzuje sie elektronike. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 29 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2015 Dzięki za przypomnienie Trzymam kciuki bo pomysł mają naprawdę fajny. W między czasie kolejny pasek z koziej skóry. Tym razem 24/24 Mateusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 2 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Kozy szaleją 22/18 w ciemnym brązie z niebieskim szyciem Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 14 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2015 Na razie mała zajawka, zdjęcia w drodze. Nowy dodatek do oferty, skóra cielęca z bizona. Jest to wyprawiana roślinnie cieniutka skóra, która idealnie nada się na paski (zarówno wierzch jak i spód) portfele i wizytowniki. Obecnie mam 4 kolory : jasny brąz, śliwka, ciemny brąz "espresso" oraz czarny. Skóra ma ok 1 mm i jest dosyć sztywna i tylko delikatnie ciągliwa jak na swoją gramaturę. Niebawem zaprezentuję pierwsze prace. Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 18 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2015 Najzwyklejszym jaki się da kupić Pierwszy pasek z nowej skórki z bizona. 22/20 pod motylka. Spód z tej samej skóry tylko w ciemnym brązie. Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 23 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 Bardzo konkretne zamówienie. Pasek do Omegi Seamaster Aqua Terra z niebieską tarczą. Klient chciał rustykalny brąz z fakturą i jest wrogiem regularnych wzorów na skórze Odpadły krokodyle, rekiny i jaszczurki. Znalazłem strusią łapę która miała dosyć nierówne i małe (jak na strusie łapy) łuski środkowe. Powstał taki pasek 20/18 pod motylka. I czarny kajmanek do Zenitha. Długi,130/90 do zapięcia motylkowego. Oraz rekin do Luminora Na koniec nowość w ofercie.Z przyjemnością pragnę zaprezentować nowe klamerki, które będą dostępne przy zakupie pasków do zegarków. Klamry zostały zaprojektowane i ręcznie wykończone przez Frasermade. W obecnej chwili klamry dostępne są w matowym wykończeniu. Rozmiary prezentowane na zdjęciu to 20, 22 oraz 24 mm. Klamry są dostępne również w rozmiarze 26 mm. Mateusz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 Mateusz - strusia łapka rządzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 24 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2015 Szaro za oknem a u mnie kolorowo, na razie mała popołudniowa zajawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 24 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2015 ten jasny "patynowany" brąz w środku przepiękny. Jak się ten kolor nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 24 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2015 No to trochę szczegółowych zdjęć nowych kajmanów. Czarny. Patynowany brąz (vintage) Patynowany mahoń Kamienny zamsz Ciemny atramentowy niebieski Ciemny brąz Oraz pasek do Pama z ostatnich miękkich skórek I bardziej stonowany kaiman Mateusz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 30 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2015 Chętny na ten pasek był zanim jeszcze skóra została zamówiona i w sumie pod wymogi klienta została nabyta. Bardziej bespoke już się nie da 22/18 135/55 pod motylek. Spód cieniutki brązowy bizon, góra kajman w patynie. Oraz portfelik na karty ze wspomnianego już bizona, śliwka na froncie i brąz na plecach. Mateusz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 20 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2015 Chciałem zapytać czy możliwe byłoby dorobienie paska do zegarka Jacques Lemans 1-1485, zegarek taki jak na zdjęciach .A jeśli tak to w jakiej cenie. pozdrawiam Bogdan mail: kubodzio@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 16 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2016 Widzę ze mam zaległości. Wszystkiego nie nadrobię ale parę ciekawszych prac z ostatnich miesięcy. Szary kamienny kaiman w nubuku w dwóch odsłonach Patynowany "vintage" Rally z bizona Koza "Denim" Etui na pióro w kaimanie Małżeńska para z kaimana I nowe skórki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 7 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Ostatnie tygodnie były pracowite. Witydżowy kajman Bizon Cielęca z fakturą Koza w nubuku Bizon i kajman na sportowo I czarna koza z piękną fakturą. Paske powstawał jednocześnie z zamówieniem rękawiczek w pracowni Cz. Jamrozińskiego. I powstał piękny zestaw, i jest mój 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 'koza w nubuku' - mój faworyt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi