Pan Janusz Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Kompletnie nie zgadzam się z Twoją wypowiedzią, ale w tym temacie i tak prowadzimy "od dwóch stron" monolog, każdy do siebie, więc koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Eee tam ale kilka ostatnich postów, pokazuje jak można dyskutować, ładnie dyskutować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Panowie, chciałbym obejrzeć dekalog, z którego czerpiecie "zasady", bo to wszystko jest zdaje się umowne i ulega zmianom. Jeśli jednorzędową można rozpiąć, to dlaczego nie dwurzędową? Rozumiem, że rozpinanie, czy zdejmowanie marynarki mogłoby być nietaktowne, gdyby obecnie każdy rozumiał koszulę jako element bielizny (jak zdaje się było lata temu), no może każdy obeznany z "zasadami". Jednak przecież nikt dzisiaj tego tak nie widzi. Jeśli dwurzędówka nie wygląda idiotycznie rozpięta (co zapewne zdarza się jedynie siedząc), to czemu nie. Przecież to samo tyczy się marynarek jednorzędowych, w których różna jest ilość guzików - zapinamy nie te, które są, tylko takie, żeby ładnie wyglądało. Hm. No więc, gdzie ten zbiór ustalonych, fundamentalnych zasad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 No więc, gdzie ten zbiór ustalonych, fundamentalnych zasad? Nie ma i nie będzie. It's up to you. Jeżeli czujesz się swobodnie siedząc w zapiętej jednorzędowej marynarce, to siedź. Jeżeli naprawdę będzie to swobodne, to będziesz wyglądał dobrze. Jeżeli czujesz się swobodnie w rozpiętej dwurzędówce siedząc to też ok. Tylko pamiętaj, że wstając masz do zapięcia nie jeden (jak w jednorzędówce) ale co najmniej dwa guziki. Zrobisz to swobodnie i na luzie? Go for it. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Jestem w właśnie w pracy i mam na sobie dwurzędówkę, która jest rozpięta. Gdyby było cieplej zdjąłbym ją i powiesił na oparciu. Mam nadzieje, że osoby, które pracują ze mną w pokoju nie pomyślałyby wtedy, że mało szlachetny ze mnie rycerz Jeśli pod spodem miałbyś jeszcze taką metalową siateczkę, to na pewno by nie pomyślały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Dyskusja jest, pardon, trochę odjechana. W zasadzie wszyscy się zgadzają, ale mimo to muszą dalej dowodzić swojego, trzymając interlokutora za krawat Z jednej strony wiadomo powszechnie, że dwurzędówki w sytuacjach publicznych się nie rozpina dlatego, że jest ona skonstruowana inaczej, niż jednorzędówka i po pierwsze, gorzej wtedy wygląda (nadmiar materiału tu i tam) a po drugie niespecjalnie tego rozpinania wymaga (w dwurzędówce nasze ciałłło porusza się i tak swobodniej). ALE: siadając we własnym biurze możemy chyba przesunąć zasady o jeden stopień na rzecz doraźnej wygody, jeśli nie przyjmujemy akurat księcia Walii; poza tym są dwurzędówki i dwurzędówki, i na przykład dwurzędówka bezszlicowa we włoskim stylu podczas siadania może sprawiać nieco więcej kłopotu i można mieć pokusę rozpięcia guzika. Ogólnie wyszedłbym z założenia, że od fanatycznego przestrzegania zasad mam kamerdynera, o ich zastosowaniu decyduję sam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electro Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Dwurzędówka rozpięta przede wszystkim źle wygląda, w biurze, na rurze itp. też, miejsce nie ma znaczenia. Żadne opowieści dziwnej treści tego nie zmienią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 21 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2013 Dwurzędówka rozpięta przede wszystkim źle wygląda, w biurze, na rurze itp. też, miejsce nie ma znaczenia. Żadne opowieści dziwnej treści tego nie zmienią. Na rurze powiadasz. Nigdy nie widziałem hydraulika w dwurzędówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electro Napisano 21 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2013 Na rurze powiadasz. Nigdy nie widziałem hydraulika w dwurzędówce. Mam nadzieję , że nie należysz do dużej grupy ludzi, którzy jak czegoś nie widzieli to utrzymują , że to nie istnieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 21 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2013 Dwurzędówka rozpięta przede wszystkim źle wygląda, w biurze, na rurze itp. też, miejsce nie ma znaczenia. Żadne opowieści dziwnej treści tego nie zmienią. W samochodzie rozpinam. No, teraz znacie mój najgłębiej ukrywany sekret. Idę się rzucić do Bugu we Włodawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 22 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2013 Jedni zjeżdżają w zapiętej DB, a inni ucinają sobie drzemkę: http://www.voxsartoria.com/post/61884312853/oh-so-comfortable-the-double-breasted-suit-in Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsieur Michał Napisano 22 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2013 Ważną rzeczą jest też to jak bardzo klapy marynarki dwurzędowej nachodzą na siebie. W ostatnim czasie modne są te, które nachodzą niewiele (tj. rzędy guzików są blisko siebie) - w tym wypadku widok rozpiętej marynarki nie będzie tak rażący. Co innego byłoby w przypadku marynarki ze zdjęcia, które pokazał Uxkull na poprzedniej stronie - tam obie klapy by "fruwały". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 28 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2013 Ale w brazylijskiej dżungli to już mało kto da radę (http://www.voxsartoria.com/post/62501691061/even-in-the-brazilian-jungle-keep-it-nailed) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 24 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2014 (z L'Aragosta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi