geronicus Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 Witam Was serdecznie, mam pytabie do użytkowników tego forum dotyczące obcasów w butach wizytowych. Mianowicie, co sprawia, że one stukają ? Osobiście lubię ten odgłos, ale zauważyłem, że wiele butów dostepnych na naszym rynku obcasy mają z gumy i tego stukania nie słychać. Natomiast buty które udało mi się dostać taki odgłos wytwarzają, tyle że nie wiem czego to sprawa, obcasów a może czegoś innego? Gorzej, że te obcasy mi się już dość wytarły(: I chciałbym by udało się je jakoś uratować, bez tej absurdalnej gumy dostępnej u większości szewców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 Bez tej absurdalnej gumy będzie ciężko. Warstwa skóry na obcasie jest dekoracją; szybko się wyciera, a sam obcas - ścina z tyłu. Co jakiś czas trzeba dać buty do szewca celem instalacji fleka. Stukanie powodowane jest materiałem obcasa, jak również sposobem stawiania stopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 30 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2013 Obcasy stukają jeśli są wykonane z twardego tworzywa. Taki obcas jest oczywiście mniej wygodny ale zawsze możesz poprosić szewca, żeby co wymienił fleki na plastikowe albo w ogóle przybił stalową żabkę. Aczkolwiek uważam, że to dziwny pomysł. Twarde tworzywo jest śliskie i nie amortyzuje kroków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 31 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2013 Krakus – pamiętaj proszę o tym, że żabka powoduje mikrowstrząsy, które prxzenoszą się na kręgosłup i nie jest polecana do przybijania na obcasie. Flek gumowy jest na obcasie najlepszym zdrowotnie rozwiązaniem. geronicus – poproś szewca o wstawienie fleka z twardej gumy po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 1 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2013 Dlatego właśnie napisałem. ze twarde tworzywo nie amortyzuje kroków. (twarde tworzywo -> metalowa żabka, plastik, twarda guma,nie amortyzuje kroków -> "mikrowstrząsy, które prxzenoszą się na kręgosłup"),"Taki obcas jest oczywiście mniej wygodny (...) Twarde tworzywo jest śliskie i nie amortyzuje kroków" -> "Flek gumowy jest na obcasie najlepszym zdrowotnie rozwiązaniem." Jak widzisz, zupełnie "niespodziewanie" mamy takie samo zdanie na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi