tomek Napisano 20 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2013 Zacząłem rozważać zakup kolejnych okularów i znów nurtuje mnie pytanie, czy lepiej wygląda twarz w gustownych oprawkach, czy bez okularów w ogóle? Fajne oprawki z hajtechowymi szkłami kosztują tyle, co laserowa korekcja wady wzroku w jednym oku (2-3 tyś. zł.), pojawia się więc pytanie co do słuszności wydatkowania co kilka takiej sumy na nowy model. Na razie chyba znów wybiorę okulary z powodu braku czasu na operację i wymagany wypoczynek po niej, ale ciekaw jestem Waszego zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 21 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2013 Mam znajomych po owej korekcie wzroku i finalnie są bardzo zadowoleni ale tak jak piszesz trochę czasu trzeba poświęcić. Ja bym się nie zastanawiał, mieć okulary czy zdrowe oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 21 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2013 Oczywiście, kilka lat temu byłem bliski podjęcia decyzji o zabiegu, ale po szczegółowym badaniu okazało się, że "zdrowe" oko tak naprawdę przejęło widzenie, ale także nie jest zdrowe i zabieg okazał się ryzykowny. Kończąc wszystko zależy od wady wzroku i ( co na to nasz mózg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 21 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2013 Pozwolę sobie polecić soczewki kontaktowe, najlepiej jednodniowe, lecz niekoniecznie do noszenia codziennie. Czasem wybieram okulary, a czasem - gdy uważam że nie pasują lub są np. przy uprawianiu sportu niewygodne - zakładam soczewki. Jednodniowe dlatego, że nie ma babrania się z przechowywaniem, z płynami. Po prostu - zdejmuję-wyrzucam. No i nie są tak "inwazyjne" jak laserowa korekcja. O tych zabiegach dotarły do mnie raczej negatywne opinie - często trzeba je ponawiać, wielu ludzi narzeka na dyskomfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 21 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2013 1.mam wrażenie że w Polsce osoba nosząca okulary korekcyjne jest/była ( przecież świat się zmienia , świat idzie do przodu , precz z przesądami starych dziadków .....blebleble blablabla ) postrzegana jako "bardziej inteligentna i oczytana " 2.dobrze dobrane oprawki potrafią dodać co nieco twarzy znam ludzi którzy z takich powodów ( 1. lub 2. lub 1+2 ) noszą okulary zerówki a tak poważniej - moim skromnym zdaniem zdrowie i komfort życia są ważniejsze niż moda a do autora : odpowiedz sobie czy korekta wady wzroku poprawi Twój komfort życia - z autopsji Ci powiem że kilka tygodni oszczędnego życia po zabiegu wytrzymasz ( ja dałem radę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi