Bartek Napisano 28 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2013 [..] w sumie to zabawa. {...} Racja Kyle, wklejam. 1. Taki bym chciał do biura 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Czerwiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2013 Panowie, przypominam, oddzielne posty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 28 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2013 2. A w takim pojechałbym na Pitti (i liczył na zdjęcie chociażby do Muratora). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 28 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2013 tweed miejski w wersji drugiej: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 28 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2013 A ja nie umiem tak ładnie nakładać tekstur, żeby tak ładnie wyglądały na garniturze Jak by ktoś się nudził, to śmiało 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 28 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2013 I druga propozycja. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cet Napisano 28 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2013 @Bartek - to dobrze, że się pośpieszyłem Kratka 2 dni "leżała" na dysku i czekała na wybranie. A tak przy okazji: Przeglądałem właśnie forum na telefonie i zauważyłem że moje grafiki zaatakowała jakaś totalna pikseloza, tyczy się to głównie drugiej propozycji, która na wizualizacjach jest cała rozmyta (jak w jpegach najgorszej jakości, albo i gorzej ). Chciałem się tylko dowiedzieć czy u Was też to tak wygląda, czy może to tylko wina gorszego połączenia - plik dla zaoszczędzenia czasu ładuje się w gorszej ale lżejszej wersji. EDIT - przy otwarciu grafiki w nowym oknie ładuje się już trochę lepsza wersja. Ale na przyszłość muszę pamiętać o odpowiednim zmiejszeniu grafiki przed wrzuceniem na forum. Można było tej szpetki uniknąć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek1810 Napisano 28 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2013 A ja nie umiem tak ładnie nakładać tekstur, żeby tak ładnie wyglądały na garniturze Jak by ktoś się nudził, to śmiało tak na szybko teraz zauwazylem, ze krata w zielonym co ktorys kwadracik jest mniejsza :c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 28 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2013 Ojej, dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek1810 Napisano 28 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2013 Ojej, dziękuję You welcome a co do robienia takich obrazków - wystarczy, że znajdziesz odpowiedni rysunek z niewidzialna (transparent) czescia zdjecia, i wrzucisz pod nia taksturke w photoshopie naprzyklad obrobka zdjec poziom easy ja znalazlem w necie takie cos http://sunflowerman.files.wordpress.com/2013/03/pattern-template-double-breasted-jacket.png?w=580&h=750 enjoy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Czerwiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2013 Panowie, dziękuję za udział w Konkursie. Jury rozpocznie teraz wybieranie laureatów i maksymalnie do niedzielnego wieczora wyłoni zwycięzców! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cet Napisano 1 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2013 To jako że konkurs zakończony to może wrzucę jeszcze pomysł który wpadł mi do głowy jako pierwszy ale efekt okazał się niewystarczająco zadowalający. (Przy okazji poprawiłem jakość grafik z wcześniejszych postów - raziła mnie strasznie ta pikseloza ) Oto windowpane z polka dots 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 1 Lipiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2013 Proszę o jeszcze dzień cierpliwości - nie obwijając w bawełnę, mamy poślizg, ze względów technicznych. Niektórym dane jest brać udział w mitycznym przedsięwzięciu zwanym "urlopem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Zaremba Napisano 2 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2013 Kraty, kratki, krateczki... w sumie pierwsze i najmocniejsze skojarzenie z tweedem. A zaraz potem jodełka Tymczasem właściwie nigdy nie widziałem na żywo marynarki z tkaniny we wzór który (chyba) kiedyś określano jako "diamond tweed". Tego typu wzorek całkiem ciekawie prezentował się na starych obrazach i rysunkach modowych. W mojej propozycji nr 2 użyłem 3 różne odcienie brązu oraz kolor butelkowej zieleni. Czworokąty raczej o niezbyt dużych rozmiarach. Wizualizacja marynarki strasznie amatorska ale mniej więcej oddaje o co mi chodzi To jest naprawdę niezłe. Wkrótce takie wzory będą bardzo modne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 2 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2013 Taką tkaninę o większej gramaturze po prostu sam bym chętnie nabył i przeznaczył na sportową, totalnie luzacką marynarkę z minimum konstrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Lipiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2013 Konkurs "150 lat z Harrisons" został oficjalnie zakończony! Dziękuję w imieniu jury i swoim, wszystkim uczestnikom za udział. Zaprezentowane zostały naprawdę ciekawe i fantazyjne propozycje tkanin. Pierwsze miejsce zajęła praca kolegi Breslauer za oryginalne podejście do faktury tkanin w swojej drugiej propozycji Drugie miejsce przypadło koledze Otto za drugą propozycję tkaniny: Na trzecim miejscu uplasowała się praca Maćka 1810: Nagrodę publiczności otrzymała praca Ernestson Gratuluję wygranych! 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 3 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2013 Dziękuję jury i gratuluję wyróżnionym kolegom. Myślę, że zabawa była przednia, a wizualizacjie niektórych marynarek naprawdę robią wrażenie. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 3 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2013 Gratuluję nagrodzonym. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mygentlelook Napisano 4 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2013 Gratuluję kreatywności wszystkim uczestnikom konkursu. Wybór był bardzo trudny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Zaremba Napisano 4 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2013 Ja również gratuluję wszystkim, a zwłaszcza zwycięzcy. Świetny pomysł! Proszę zobaczyć na zdjęcie z tegorocznego Pitti 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi