Skocz do zawartości

Canada Goose Langford Parka - wersja stara kontra nowa

Rekomendowane odpowiedzi

• Velahrn changed the title to Canada Goose Langford Parka - wersja stara kontra nowa

Dzięki. Tego typu informacje są praktycznie jedynym uzasadnieniem reanimacji trupa pod nazwą BwB... Szkoda tylko, że informacje te pochodzą w 80% od jednej osoby...

Ciekawe, że to właśnie nowa wersja parki ma szeleczki, mające w założeniu ułatwić transport zdjętej kurtki, jeśli jest w niej za gorąco. Canada Goose wysyła zatem podprogowy przekaz - nasza kurtka jest (nadal) bardzo ciepła, a jeśli jest ci w niej zimno, skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą... Coś jak Apple - you're holding it wrong.

Mam znajomego Kanadyjczyka; zapytam, czy w miejscu pochodzenia Langford Heritage można jeszcze kupić.

Z Canada Goose sa jeszcze dwa problemy:

1. 99 % kurtek w serwisach aukcyjnych, olx, vinted, to podróby.

2. Tę kurtkę naprawdę łatwo zniszczyć niewłaściwym praniem. Puch się sklei, zbije, i jest do wyrzucenia.

Dla mnie to całkowicie przekreśla rynek wtórny.

Cholera, może rozejrzę się w takim razie za inna marką, chyba @lubo69 polecał Manifattura Ceccarelli, chyba robią też puchowe?

Godzinę temu, Velahrn napisał:

Cholera, może rozejrzę się w takim razie za inna marką, chyba @lubo69 polecał Manifattura Ceccarelli, chyba robią też puchowe?

Polecałem na podstawie swojej kurtki wełnianej - rewelacyjna.

image.thumb.png.2d91a39363c804f6c32b5f19065b5e78.png

Uwaga na rozmiarówkę. Kupiłem u Michaela Jondrala rozmiar M i przyszedł rozmiar M, nawet takie małe M, a jednak na metce jest 42, czyli L/XL.

Ich puchówka nazywa się Alaska, kiedyś już o nią pytałeś.

Monitorowałbym na Bestsecret markę Moorer. Mają solidne, zimowe modele:

image.thumb.png.fd08b6a5195bb33d4cad01a655f5e3fb.png

Ceny są jednak takie, że trzeba liczyć na -70-80%. Ceny katalogowe są dla oligarchów. Ja kupiłem na Yoox kaszmirową parkę za circa 1000 euro (katalogowo circa 4000 euro) i katuję czwarty czy piąty sezon. Nie nadaje się jednak na mrozy poniżej -12. Ta ze zdjęcia się nadaje, ale katalogowo 11,500. Euro.

image.thumb.jpeg.7f1dea36c288d4858028abdd4001321d.jpeg

• Like 3

12 godzin temu, lubo69 napisał:

Polecałem na podstawie swojej kurtki wełnianej - rewelacyjna.

Mam podobne odczucia względem kurtki wełnianej tej marki. Niektóre modele sprzedawane dziś mają domieszkę poliestru w wypełnieniu. Kilka lat temu było to 100% wełny. Materiał główny nadal "czysta" wełna.

12 godzin temu, lubo69 napisał:

Uwaga na rozmiarówkę. Kupiłem u Michaela Jondrala rozmiar M i przyszedł rozmiar M, nawet takie małe M, a jednak na metce jest 42, czyli L/XL.

W moim modelu znów w drugą stronę, czyli lekko zawyżona rozmiarówka. Pewnie zależnie od kroju.