Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukam dobrego zakładu szewskiego na Śląsku , Katowice i okolice.

Renowacja obuwia i doprowadzenie do idealnego stanu , polerowanie i konserwacja .

Wiem że można samemu ale na naukę jeszcze przyjdzie czas.

• 2 lata później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

http://www.szewc.katowice.pl/Start/

ktoś zna był? Potrzebuję podzelować nowe buty oraz podreperować zużyte obcasy w innych. Gdzie oddajecie swoje buty?

W Skarbku jest dobry szewc. Swoje zelówki robię właśnie tam i jestem zadowolony. Jeśli chodzi o obcasy, to z tym trochę gorzej, bo pan szewc używa jakichś zszywek zamiast gwoździ, ale efekt końcowy, pod względem wytrzymałości obcasów daje radę.

• 1 rok później...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Ten szewc w Katowicach w Skarbku nazywa się "Obuwnik" Usługi Szewskie Bogusław Dembiński.

Jest nawet film z nim na youtube: https://www.youtube.com/watch?v=s2VqkKq8ST8&t=20s

Jednak, pytanie, czy ktoś wymieniał w tym zakładzie podeszwy w butach szytych  metodą GW?

Na filmie widać, że w zakładzie nakłada zelówki, rozbija buty, wymienia fleki... To jednak inna (wydaje się bardziej standardowa usługa) niż wymiana podeszwy.

• 5 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dzień dobry,
Panowie odświeżę wątek. Czy ktoś poleci dobrego szewca w Katowicach, albo szerzej, w woj. śląskim? Konkretnie chodzi mi o wszycie/wklejenie zapiętek. Ale też ogólne usługi.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzień dobry, mam podobne pytanie, potrzebuję podzelować kilka par butów, polecicie koledzy kogoś sensownego (dobra relacja jakości do ceny) z okolic Katowic?

Ile wg Waszego doświadczenia powinno kosztować podzelowanie jednej pary butów?

Opublikowano

W dniu 6.03.2020 o 12:23, Christo napisał:

Dzień dobry, mam podobne pytanie, potrzebuję podzelować kilka par butów, polecicie koledzy kogoś sensownego (dobra relacja jakości do ceny) z okolic Katowic?

Ile wg Waszego doświadczenia powinno kosztować podzelowanie jednej pary butów?

W Katowicach polecam Szewską Pasję na ul. Rolnej.

Opublikowano

A ja nie polecam Szewskiej Pasji w Katowicach. Chciałem zabezpieczyć czubki moich berwicków (żabki czy coś) to gość próbował mi wmówić, że takie rzeczy można robić tylko w nowych butach, w takich się tego nie robi, a jak zrobi to będzie wystawać, jedyne co może zrobić to zelówkę na całej podeszwie. Potem pojechałem do wspomnianego szewca w Piekarach, który uzupełnił i zabezpieczył skórą czubki moich Berwicków bez narzekania.

Opublikowano
5 godzin temu, Fermiol napisał:

A ja nie polecam Szewskiej Pasji w Katowicach

Gorzej, gdyby się podjął i zepsuł buty. A jak się nie podjął - to chyba dobrze o nim świadczy?

Opublikowano
34 minuty temu, Bacio napisał:

A jak się nie podjął - to chyba dobrze o nim świadczy?

Chciał się podjąć, ale nie tego z czym do niego przyszedłem. Poszedłem do innego szewca tak jak mi tu doradzono, który zrobił to bez wydziwiania.

Poza tym nabicie żabek to chyba jedna z prostszych czynności dla szewca...