Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zarzekałem się , że nie kupię surowego sztywnego denimu i to jeszcze takiego do wykurczenia po praniu . No , ale ta cena ….. 290 zł i parę groszy . ( po ogólnodostępnym tego dnia kodzie rabatowym ) . Zakupiłem w ubiegłą środę , a dziś Listonosz zapukał z paczką do moich drzwi . Zamieszczam  dla Szanownych Państwa kilka fotek . Ja jestem pełen entuzjazmu , który wzbudziła we mnie niesamowita jakość tych spodni . Materiał jest taki delikatnie „owłosiony” . Słabo to widać na fotkach . Ale moim zdaniem jest niesamowity potencjał na niestandardowy wygląd po praniu . Moim zdaniem , te spodnie i ich wykończenie  jest na najwyższym światowym poziomie i to za cenę 290 zł wraz z dostawą pod drzwi . Nie miałem nigdy w ręku osławionych Samurajów i Oni .Te japońskie spodnie z pewnością są fantastyczne , ale imponują także ceną. A tu mamy 290 zł !!! 

IMG_2364.jpeg

IMG_2365.jpeg

IMG_2370.jpeg

Opublikowano

Spodnie mają rozmiar 34x32 . Po praniu wykurczą się 2 do 3 cali na długość  i będą ok . Są bardzo ciężkie . Wg dokumentu przewozowego paczka ważyła 1180 g . A przecież wagę trzech toreb foliowych można w tym przykładzie pominąć . Zamieszczam jeszcze dwie fotki poglądowe jak one na mnie leżą . Są dość  wysokie w stanie ( tak to chyba się mówi .) Na tych fotkach prezentuję także w nieskrywanym zadowoleniem prawdziwą koszulę hawajską zakupioną kilkanaście dni temu właśnie na Hawajach . Emerytowi  też się coś od życia należy , po 46 latach pracy .🤠

IMG_2383.jpeg

IMG_2382.jpeg

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Manul napisał(a):

Moim zdaniem , te spodnie i ich wykończenie  jest na najwyższym światowym poziomie

Nie miałem nigdy w ręku osławionych Samurajów i Oni

I tak sobie płynie życie w internecie, zawsze wiarygodnym źródle informacji…

Niech się spodnie noszą.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

To jest oczywiście moja subiektywna opinia . Ktoś może te jeansy zjechać całkowicie i to będzie z kolei jego subiektywna opinia . W świecie mechaniki kwantowej nie ma nic pewnego . 😉🤔

Opublikowano

Chodzi mi o to, że aby subiektywna opinia, że Zamość czy Kazimierz Dolny jest najpiękniejszym małym miastem w Europie była chociaż trochę wiarygodna, wypadałoby zobaczyć także Brugię, Delft, Salzburg, Colmar czy Gironę. Ale nic mi do tego, życzę zadowolenia z zakupu.

Opublikowano

Oprócz programu „obowiązkowego „Widziałem tez NC, Tennessee, Iowa  i miasto Tijuana . I jakoś nie mam kompleksów mieszkając na Mazowszu  . Nawet po obejrzeniu Graceland .🤠 A w ogóle kto ma licencję z Wszechświata  i może dawać jedyne słuszne zalecenia gdzie jechać , a gdzie nie jechać bo nie warto ? Lub w co się ubierać , a w co nie ubierać ?  W ogóle czy ja jestem dżins akwizytorem , że przypuściłeś na mnie ten subtelny atak ? Zaprezentuj  lepsze spodnie w podobnej cenie . Nie rozumiem w ogóle Twojego przekazu .

Opublikowano
1 godzinę temu, Manul napisał(a):

Spodnie mają rozmiar 34x32 . Po praniu wykurczą się 2 do 3 cali na długość  i będą ok

Bardziej interesuje mnie ile skurczą się w pasie. Wziąłeś 2" większe, czy docelowe?
Który to model?

Opublikowano

To model SD 107 . Wziąłem rozmiar , jak to się teraz w tej nowomowie mówi , true to size . Nie są przylegające ściśle do brzucha . Nawet jak się skurczą , to przy chodzeniu wrócą mniej więcej do poprzedniej szerokości . Ja tu kiedyś pisałem , że dawniej w Stanach , gdy sprzedawano przeważnie tylko niewykurczony denim , to ludzie  mieli rozpórki na szerokość przy suszeniu . A na długość obciążali ciężarkami . 🍵👍

Opublikowano

Jak upiorę to wrzucę fotki z pomiarami przed i po praniu . Na razie z tydzień pochodzę w takich surowych . Chociaż robi się gorąco , a to 17 uncji . Po praniu może się zrobić ok 19 .

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
2 godziny temu, lubo69 napisał(a):

I tak sobie płynie życie w internecie, zawsze wiarygodnym źródle informacji…

Niech się spodnie noszą.

Ja miałem i Oni Denim i Japan Blue, a więc takie sławne japońskie marki.

Red Tornado naprawdę niczego nie brakuje, jakość bardzo porównywalna, za 1/5 ceny europejskiej tych brandów (inna sprawa, że importerzy japońców mają naprawdę złodziejskie marże).

Opublikowano

No i to jest konkretne porównanie. Inna sprawa, że dacia do Żabki po bułki podjedzie tak samo skutecznie jak mercedes, a jakoś są kierowcy, którzy wolą tę wielokrotnie droższą markę.

Ubolewam, że 15 lat temu na forum rządziła wyjątkowość, a teraz taniość; mam jednak świadomość, że zwolennicy taniości postrzegają mnie jako zgryźliwego tetryka.

Opublikowano
49 minut temu, lubo69 napisał(a):

No i to jest konkretne porównanie. Inna sprawa, że dacia do Żabki po bułki podjedzie tak samo skutecznie jak mercedes, a jakoś są kierowcy, którzy wolą tę wielokrotnie droższą markę.

Ubolewam, że 15 lat temu na forum rządziła wyjątkowość, a teraz taniość; mam jednak świadomość, że zwolennicy taniości postrzegają mnie jako zgryźliwego tetryka.

Ja polecam Red Tornado przede wszystkim dlatego, że to spodnie bardzo dobre, a nie dlatego, że to spodnie tanie. W innym wątku polecam Parabooty, a zdecydowanie nie są to buty tanie. 

Po prostu Chińczycy osiągnęli obecnie taki poziom, że robią dżinsy na poziomie japońskich za ćwierć ceny japońskich, i za połowę ceny spodni z sieciówki w galerii handlowej.

• Like 1
Opublikowano

Parabooty są super . Mierzyłem kiedyś gdzieś w świecie , całkiem przypadkiem . Początkowo jak do jeża do nich podchodziłem . A teraz lubię . Tylko drogie niestety . 
A teraz znowu o spodniach . Dla mnie te są wyjątkowe . Chodzi o kolor

https://redcastheritage.com/products/studio-dartisan-d1904-16oz-futa-ai-regular-straight-jeans

Ale to wydatek ponad 1,5 koła . Za te pieniądze ja inne swoje potrzeby załatwię . Ale może ktoś z tego forum sobie kupi i będzie zadawał szyku . 😉

Opublikowano

@Velahrn, w pierwszym akapicie piszesz, że nie kierujesz się ceną, a w drugim piszesz o cenie…

W innym wątku inny Kolega chciał kamizelkę o konkretnych parametrach. Poleciłem Armina. Bałem się, że Loro Piana nie przejdzie cenowo; Kolega nie widział problemu, bo nie interesowały Go kody rabatowe, tylko konkretny produkt. Zresztą w ogóle akcja Armin pozytywnie mnie zaskoczyła jako mały diamencik na naszym zgównowaconym (nie moje określenie) forum.

Opublikowano
8 minut temu, Velahrn napisał(a):

Po prostu Chińczycy osiągnęli obecnie taki poziom, że robią dżinsy na poziomie japońskich za ćwierć ceny japońskich, i za połowę ceny spodni z sieciówki w galerii handlowej.

Ale jak się na Ali popatrzy w recenzje , to sami zakupowicze  z Kraju Wschodzącego  Słońca ( sądząc po zamieszczanych miniaturkach flag ) piszą w podobnym tonie . 

Opublikowano

Mnie ( niestety?)  interesują kody rabatowe . Ja zdaję sobie sprawę , że dla niektórych użytkowników tego forum mój sposób myślenia może być żenujący . Ale  dla mnie najpierw cena . Potem czytam recenzje i rozważam . Kiedyś byłem w zakupoholiźmie . Dość długi czas . To straszna przypadłość i ciężko z tego wyjść . Nie będę wchodził w szczegóły , bo to był bardzo niedobry okres mojego życia i nieraz jeszcze budzą się stare demony . Za pieniądze nie wydane na „ wyjątkowe rzeczy „ od pewnego czasu udaję się w podróże . Nie jakieś ekstremalne,  bo za stary jestem na to . Po prostu tam , marzyłem  być jako młody chłopak .

Opublikowano
2 godziny temu, lubo69 napisał(a):

@Velahrn, w pierwszym akapicie piszesz, że nie kierujesz się ceną, a w drugim piszesz o cenie…

W innym wątku inny Kolega chciał kamizelkę o konkretnych parametrach. Poleciłem Armina. Bałem się, że Loro Piana nie przejdzie cenowo; Kolega nie widział problemu, bo nie interesowały Go kody rabatowe, tylko konkretny produkt. Zresztą w ogóle akcja Armin pozytywnie mnie zaskoczyła jako mały diamencik na naszym zgównowaconym (nie moje określenie) forum.

Już mówię:

Zarówno Red Tornado, jak i Japan Blue to produkty bardzo dobre jakościowo, natomiast te pierwsze są RÓWNIEŻ w bardzo przystępnej cenie. Polecam obie te marki, ale jeśli chodzi o stosunek cena/jakość, to najlepiej wypada Red Tornado.

Armina oceniam bardzo wysoko, mam od niego dwie marynarki, zastanawiam się nad trzecią. Jeśli chodzi o stosunek cena/jakość, Aros Lux RÓWNIEŻ wypada doskonale - marynarki leżą prawie tak dobrze (powiedziałbym, że 95 %), jak te od pana Błońskiego, za 40 % ceny (i dlatego własne myślę o kolejnej - w cenie RTW mam naprawdę trafiony MTM, pierwszy raz w życiu)

• Oceniam pozytywnie 1