michau Napisano 30 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2012 A ja jestem zadowolony z podkolanówek Viccela. Nie zsuwają mi się, a nie mogę narzekać na "wyrobienie" czy też "zgrabność" moich łydek:P aha i kupiłem sobie podwiązki, bo mam kilka par skarpet do pół łydki, a nie lubię obważanek przy kostkach;) Skarpetki same w sobie są elementem mega aseksualnym, więc podwiązki tu im w niczym nie przeszkodzą Takie budżetowe, za 12,5zł : http://www.robotkowyraj.pl/product_info ... cts_id/183 Może nie są super wygodne, bo jedna z metalowych części jest wystająca i wpija się trochę w nogę, ale chciałem spróbować jak się w czymś takim chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 2 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2012 Po dzisiejszym dniu (zwykle noszę podkolanówki i mi to rybka, ale ostatnia para się rozdarła i musiałem przejść na zwykłe) podwiązki zaczynają mnie kusić. Po drodze do pracy co 5 minut robiłem przystanek na podciągnięcie skarpetek - to na prawdę wkurza... Mógłbyś trochę bliżej opisać wrażenia z ich użytkowania? EDIT Dzięki za wydzielenie tematu, ale moim zdaniem mogliśmy się bez tego obyć Podwiązki są jednak dość mocno powiązane ze skarpetkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 2 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2012 Jak miałem problem z opisanymi przez Ciebie opadającymi skarpetami, to też przez chwilę o tym pomyślałem. Po przejściu na podkolanówki, wyrzuciłem po prostu skarpety i od tamtego czasu nie myślałem o tym, aby zakupić podwiązki. Ale ciekaw jestem komfortu noszenia. Choć sama nazwa straszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 2 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2012 Znalezione na forum: Temat: Smoking (tuxedo), frak, surdut, itd. - dyskusje i porady nie nie nie. podwiązki to co innego. i dla kobiet. to są suspendery. Armia amerykańska stosuje do strojów galowych/ oficjalnych shirt stays, czyli podwiązki koszulowo-skarpetkowe, podciągają jednocześnie skarpety i obciągają w dół koszulę. Można je kupić za kilka dolarów w internecie amerykańskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 2 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2012 Straszy bo źle się kojarzy. Ja akurat mam duży zapas klasycznych skarpetek (do połowy łydki), a podkolanówki się skończyły (chyba, że zacznę nosić czarne do pary z brązowymi ) Chwilowo w związku ze zmianą pracy i chrzcinami jestem spłukany prawie do zera i kombinuje jak mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 2 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2012 Ależ to są podwiązki, a nie suspendery. Tak się nazywają od niepamiętnych czasów. Nie musimy starych dobrych polskich określeń zastępować angielskimi. To tak, jak ze szkłem: zamiast poczciwych angielek lansuje się nazwę old fashioned. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi