stanisław Napisano 17 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2010 Witam! Jestem początkującym użytkownikiem więc bardzo proszę o wyrozumiałość Jako ,że niedawno zakupiłem parę klasycznych oxfordów czarnych ,postanowiłem nabyć drugą parę butów w kolorze brązowym i tu się pojawia pytanie: jakiego typu brązowe buty będą najbardziej uniwersalne? Myślałem nad tymi, : Jako ,że wole mieć mniej rzeczy ,a lepiej wykonanych to tym razem pragnę zrobić je u porządnego szewca. Tu pojawia się drugie pytanie: Do kogo się udać Myślałem nad p. Januszkiewiczem ,ale może polecacie kogoś innego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 17 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2010 Może prócz oksfordów rozważ też angielki (z częścią do sznurowania naszytą na wierzch), np: http://www.pediwear.co.uk/crockett/products/339.php Januszkiewicz to bezpieczny wybór, choć na tym forum ludzie opisują swoje pozytywne doświadczenia również z paroma innymi rzemieślnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanisław Napisano 17 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2010 Właśnie nie wiem do jakiego szewca podążać. Może jakieś zalety ,a może u kogoś jakieś wady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 17 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2010 Wybierajac sie do szewca warto zapoznac sie z wzorami butow,ktore sa dostepne na stronie http://www.upper-shoes.com/chaussures-l ... gmore.html ogromnym plusem tego sklepu sa wysokiej jakosci fotografie butow wiec latwiej bedzie przedyskutowac ewentualne szczegoly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ę-żine Napisano 17 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2010 Zakochałem się, chyba będę musiał sprzedać nerkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 17 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2010 Piękne buty! A co do zakochanie, to nie ty jeden tak masz - ja zachorowałem na te: http://www.yoox.com/item/YOOX/N.D.C.+MA ... shoesmen80 tylko nie mają mojego rozmiaru:((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 17 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2010 Piękne buty! A co do zakochanie, to nie ty jeden tak masz - ja zachorowałem na te: http://www.yoox.com/item/YOOX/N.D.C.+MA ... shoesmen80 tylko nie mają mojego rozmiaru:((( Myślę, że jak dołożysz kilkaset złotych to spokojnie takie lub lepsze uszyjesz u Kurkusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 17 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2010 Drugie buty? Wedłud mnie kolejna para czarnych wiedenek (oksfordów) może być z nakładanym noskiem i ażurem na kancie- jeśli chodzisz do pracy w takich butach jedna para Ci nie wystarczy. Jeśli te buty nie mają być częścią zawodowego uniformu proponuję brązowe wiedenki, bez ażuru na kantach. Golfy jakie pokazałeś to śliczne buty, ale mniej wszechstronne. Nie odbrze nosie się je do cienkich materiałow. Ale- Jeśli napradę je chcesz i jesteś o tym przekonany, to kupuj. Sam kształtujesz swój styl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 18 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2010 Ja posiadam praktycznie tylko golfy, uwielbiam ten gatunek butów. Są one chyba najbardziej wszechstronne - odpowiednio wkomponowane, nadają się i do mniej jak i bardziej formalnych strojów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 25 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2010 Witam! Jestem początkującym użytkownikiem więc bardzo proszę o wyrozumiałość Jako ,że niedawno zakupiłem parę klasycznych oxfordów czarnych ,postanowiłem nabyć drugą parę butów w kolorze brązowym i tu się pojawia pytanie: jakiego typu brązowe buty będą najbardziej uniwersalne? Myślałem nad tymi, : Jako ,że wole mieć mniej rzeczy ,a lepiej wykonanych to tym razem pragnę zrobić je u porządnego szewca. Tu pojawia się drugie pytanie: Do kogo się udać Myślałem nad p. Januszkiewiczem ,ale może polecacie kogoś innego? Pozdrawiam tak naprawdę wybór zależy od Twojej pracy - na co możesz sobie pozwolić? w tradycji angielskiej brązowe buty nie są uważane za odpowiednie do miasta. są mniej formalne. w tradycji włoskiej wręcz przeciwnie. Koneserzy wolą mieć dużo brązowych. u nas pogoda jest bardziej angielska niż włoska dlatego większość moich jest czarna i dzięki temu bardziej uniwersalna. przy dużej rotacji mają czas odpocząć i mniej się niszczą. brązowe zachowuję na weekendy. Na Twoim miejscu wybrałbym drugie czarne oxfordy, może z delikatnym zdobieniem, albo proste derby. Chyba, że jesteś w jakieś nieformalnej, kreatywnej branży - wtedy wszystkie chwyty dozwolone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi