Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam nie mały problem z kupnem butów. Mianowicie, zwiedzając sklepy typu Gino Rossi,Ecco żadnych ciekawych nie znalazłem a jak już były one sklejane :(. Następnie zawitałem do sklepu Wittchen gdzie znalazłem kilka ładnych par butów Chetwynd lub Grafton lecz są one bardzo twarde i na co dzień niewygodne a szkoda bo są cudne. I mam pytanie czy macie jakiś ewentualny typ butów zarówno eleganckich i wygodnych tylko bez zadartych nosków. Chodzi mi o but na co dzień do marynarki,koszuli,swetra.

Oraz jeszcze jedno : Wiecie jak się nazywają buty z klamrami tzn dwa cienkie paski z klamerkami, ogólnie?

Pozdrawiam i dzięki z góry z podpowiedzi.

SirTom

Opublikowano

Oraz jeszcze jedno : Wiecie jak się nazywają buty z klamrami tzn dwa cienkie paski z klamerkami, ogólnie?

Double monk straps, podwójne monki itd.

Co do reszty pytania, to raczej musisz się doprecyzować, i przeczytać kilka wielgachnych wątków na forum - skarbnica wiedzy.

Opublikowano

Wielkie dzięki. O te buty mi chodziło, jeszcze raz wielkie.

A co do tych "monków" to one normalnie występują nie na sztywnej( drewnianej podeszwie)?

Jeśli chodzi o buty wiosna/lato to chodzi mi but właśnie pomiędzy Chetwyndami,graftonami a żeglarskimi. Czy jest jakaś elegancka

"alternatywa"?

Czy można je dostać w polskich sklepach, jak tak to gdzie?

Opublikowano

Gorąca prośba, poczytaj na forum troszkę (niezbyt dużo - kilkanaście, kilkadziesiąt stron) w kilku wątkach. A potem możesz zadawać nawet najbardziej banalne pytania. Ale nie pytaj, czy monki to te na drewnianej podeszwie. :)

A odpowiadając wprost: monki występują na różnych podeszwach. Najbardziej cenione są te na skórzanych. Nie słyszałem o monkach na drewnianych podeszwach, ale to żaden wyznacznik. Jakim budżetem dysponujesz?

Opublikowano

Przejrzałem całe forum znalazłem kilka wątków o Monkach lecz wszystko wokół "bespoke"

a mnie just nie stać na but na miarę, może z uwagi że jestem uczniem i nie stać mnie na taki wydatek.

Budżet: 400z-450zl. Czy w takim zakresie znajdę coś ciekawego?

Opublikowano

Przejrzałem całe forum znalazłem kilka wątków o Monkach lecz wszystko wokół "bespoke"

a mnie just nie stać na but na miarę, może z uwagi że jestem uczniem i nie stać mnie na taki wydatek.

Budżet: 400z-450zl. Czy w takim zakresie znajdę coś ciekawego?

Tu pewnie też są http://www.calzoleriastizza.it/. Wrzucałem ten link także gdzieś indziej.

Opublikowano

Tylko że założyciel wątku zapewne z oferty Paraboot Camus nie skorzysta, przekracza założony budżet około czterokrotnie:-)

Ale sugestii budżetowego obuwia na okres przejściowy jest chociażby w wątku "Buty trochę taniej" aż nadto.