void Napisano 19 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 19 godzin temu Odebrałem pierwszą koszulę z Apposta. Wydaje się całkiem udana, choć pewność uzyskam po noszeniu, praniu i ponownym dniu noszenia. Mam prawie przeciętną sylwetkę, ale takie zamówienie pozwoliło mi dla mojego rozstawu ramion uzyskać odpowiednią ilość miejsca na kołnierzyk, klatkę i nawet długość rąk. Żaden z tych wymiarów nie musiał paść ofiarą kompromisu. Szkoda że nie ma opcji "drop shoulders", jak w Proper Cloth. Nie wiem czy "Fitting: Regular close fitting" miało wpływ na to jak duże są zakładki. Przecież wymiary i tak podałem w centymetrach. Kołnierzyk "Normal with removable stay" jest nieco twardszy niż się spodziewałem, a guziki trochę małe. Może takie są eleganckie. W wolnym momencie wezmę suwmiarkę i się przekonam czy to jest tylko wrażenie. Materiał to "Cotton Oxford, Staple - 00748". Jest moim zdaniem cienki, a w opisie ma wagę "medium". Brak gramatury to moim zdaniem największy brak tych tabelek. W zasadzie każdy bawełniany Oxford to u nich "medium". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi