Skocz do zawartości

Koszule - dyskusje i porady, jakość, ulubione marki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostępność to problem tylko chwilowy. Regularnie szyją, wrzucają, i wyprzedają. Z perspektywy roku coś się trafi.

Moje główne przesłanie to właśnie to że maja dwa kroje. Natomiast raczej kieszonek nie unikniesz, bo te szersze są właśnie w tym stylu.

EDIT: Znalazłem w ich historii 130cm bez kieszonek https://www.poszetka.com/9172-Koszula-w-Niebiesko-Turkusowe-Prazki.html

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Myślę, że Merceria jest najbardziej elastyczna z wymiarami. Chyba żadna inna firma w Polsce nie oferuje tak szerokiej mozliwosci zdefiniowania swoich potrzeb rozmiarowych, w takiej cenie oczywiście. Materiały może nie zawsze tak dobre jak w Poszetce czy w Osovskim, ale nie jest źle.

Opublikowano
W dniu 11.04.2026 o 19:33, Bartek KRK napisał(a):

Cześć!

Czy ktoś z Was może się podzielić spostrzeżeniami odnośnie jakości koszul Polanex & Mr. Vintage? Każda opinia jest dla mnie interesująca, ale szczególnie chciałbym dowiedzieć się więcej od osób, które już kupiły te koszule. Dzięki z góry!

Z serdecznymi pozdrowieniami - Bartek 

Cześć!

Zdecydowałem się na 2 lniane - białą (grubszy len) i granatową (tkanina o niższej gramaturze). Są bardzo dobrze uszyte. Materiał jest satysfakcjonującej jakości. Biała nie prześwituje. Granatowa też nie. Biorąc pod uwagę uszycie i jakość tkaniny, to polecam.

Jak będzie lato, to zobaczę jak się sprawdzają w budynkach i na zewnątrz. Wtedy mogę napisać więcej. 

Z serdecznymi pozdrowieniami - Bartek