Dr Kilroy Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 Witam! Powszechnie wiadomo, że aksamitne kołnierze były i są stosowane do płaszczy, zwłaszcza modelu Chesterfield: Jakiś czas temu jednak mówiliśmy też o aksamitnym kołnierzu do fraka: Teraz jednak idę dalej. Co sądzicie o aksamitnym kołnierzu nie tylko do powyższych elementów garderoby, lecz także innych, jak żakiet czy garnitur wizytowy? Co do tego pierwszego zdjęć chyba nie ma, ale można sobie wyobrazić; co do drugiego, jest kilka ilustracji: Ciekawym pomysłem byłyby też aksamitne mankiety: Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 Aksamit to aksamit. Jeśli była by taka opcja to ja poproszę w marynarce taki kołnierzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 16 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2011 Moim zdaniem do tweedowych marynarek taki kołnierz pasuje, do garnituru wizytowego wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 16 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2011 Masz rację. Właśnie z tweedem dobrze by się to komponowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2011 Zakochałem się w tej żółtej marynarce w kratę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi