phantom Napisano 6 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2012 Witam, jak już wcześniej wspominałem chciałem uszyć dosyć spokojny, granatowy garnitur trzyczęściowy z jednorzędową marynarką z szerokimi klapami w szpic i dwurzędową kamizelką. Oto efekty pierwszej przymiarki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 6 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2012 etc.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 6 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2012 czy mierzysz spodnie ... boso? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 6 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2012 Spodnie będą miały identyczną długość jak 3 poprzednio szyte pary, więc nie było nawet potrzeby wkładania butów, tym bardziej że były to płócienne espadryle. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 7 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2012 Dzięki, pasują do fastryg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 7 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2012 Na razie niewiele widac, ale z checia obejrze efekty. Rada: na zdjeciach stoisz nienaturalnie wyprostowany. Jesli nie zadbasz o swobodna pozycje na przymiarkach z ladnych plecow nici. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 7 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2012 Dzięki za radę Rzeczywiście stoję jakbym połknął kij. Miara została zdjęta jednak, kiedy miałem bardziej swobodną pozę. Już się nauczyłem, że do miary trzeba stanąć w jak najbardziej naturalnej pozie. Mam marynarkę, do miary której stanąłem wyprostowany, a później kiedy ją nosiłem kołnierz odstawał przy naturalnej, trochę pochylonej sylwetce. Trzeba to było w niej poprawić. Przy tym zamówieniu zwróciłem również na wszycie kołnierza, tak aby materiał pod nim się nie marszczył. Pierwsze koty za płoty. Zobaczymy, co będzie przy II przymiarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2012 Być może to kwestia zdjęcia, ale marynarka wygląda na zbyt długą w stosunku do dołu i proporcje sylwetki wydają się niekorzystne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 8 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2012 Masz rację, na tym etapie szycia jest za długa. Docelowo ma być skrócona i zakrywać pośladki. Przy wcześniejszych zamówieniach miałem kłopot z za krótkimi marynarkami. Wiadomo, że lepiej marynarkę skrócić niż wydłużyć. Kolejna przymiarka pod koniec tego tygodnia, więc już pewnie marynarki (ta i dwurzędowa z innego tematu) będą miały odpowiednią długość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi