pniklewicz Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgodnie z obietnicą złożoną na forum udostępniam zdjęcia mojego garnituru uszytego przez krawca Gulczyńskiego. Byłó to moje pierwsze zamówienie u tego krawca, następne zamówienie jest dużo lepsze, ale jeszcze muszę poczekać z jego publikacją pozdrawiam Cytuj
pniklewicz Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 i pomniejszone zdjęcia bo poprzednie wyszły strasznie duże na forum Cytuj
mosze Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 Uważam, że marynarka bardzo brzydko leży w ramionach; wygląda zresztą na zbyt szeroką. To jest taki mój "konik", ale w sumie po to się nosi marynarkę, zwłaszcza garniturową (z konstrukcją ramion), aby wyrównywała co trzeba i dawała ładną, prostą linię, ew. lekko wypukłą krzywą. To linię ramion w marynarce najbardziej widać. U Ciebie ramiona są wklęsłe (zagięte w dół); dla mnie w marynarkach RTW jest to dyskwalifikujące. Marynarki szyte na miarę powinny z automatu lepiej leżeć. Szkoda, że nie jesteś w butach, bo wtedy byłoby widać długość spodni (no i nieco inaczej się układają). Ale to jest szczegół, który można łatwo skorygować. Ponadto - spróbuj robić zdjęcia z poziomu talii (mniej więcej połowy sylwetki). Lepiej widać proporcje. Cytuj
pniklewicz Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 To zamówienie nie było najlepsze ... W następnym zażądałem od krawca lepszego dopasowania marynarki... Człowiek uczy się współpracy z krawcem, niestety wymaga to czasu i pieniędzy ... pozdrawiam Cytuj
mosze Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 Człowiek uczy się współpracy z krawcem, niestety wymaga to czasu i pieniędzy ... No nie, bez przesady z tą współpracą Można popełnić błąd, prosząc o krój niedopasowany do sylwetki itp. (np. na 3 guziki zamiast na 2, albo za krótką, albo źle umieścić zapięcie). Ale pierwszy lepszy Hilfiger z półki będzie lepiej leżał w ramionach. Tutaj krawiec się po prostu nie popisał. Cytuj
4inHand Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 Zdjęcia do wymiany! Poprosimy o zdjęcia w butach! Panowie, trzymajmy poziom. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi