Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgodnie z obietnicą złożoną na forum udostępniam zdjęcia mojego garnituru uszytego przez krawca Gulczyńskiego.

Byłó to moje pierwsze zamówienie u tego krawca, następne zamówienie jest dużo lepsze, ale jeszcze muszę poczekać z jego publikacją :)

pozdrawiam

post-2629-13658922495279_thumb.jpg

post-2629-1365892249857_thumb.jpg

Opublikowano

Uważam, że marynarka bardzo brzydko leży w ramionach; wygląda zresztą na zbyt szeroką. To jest taki mój "konik", ale w sumie po to się nosi marynarkę, zwłaszcza garniturową (z konstrukcją ramion), aby wyrównywała co trzeba i dawała ładną, prostą linię, ew. lekko wypukłą krzywą. To linię ramion w marynarce najbardziej widać. U Ciebie ramiona są wklęsłe (zagięte w dół); dla mnie w marynarkach RTW jest to dyskwalifikujące. Marynarki szyte na miarę powinny z automatu lepiej leżeć.

Szkoda, że nie jesteś w butach, bo wtedy byłoby widać długość spodni (no i nieco inaczej się układają). Ale to jest szczegół, który można łatwo skorygować. Ponadto - spróbuj robić zdjęcia z poziomu talii (mniej więcej połowy sylwetki). Lepiej widać proporcje.

Opublikowano

Człowiek uczy się współpracy z krawcem, niestety wymaga to czasu i pieniędzy ... :)

No nie, bez przesady z tą współpracą :) Można popełnić błąd, prosząc o krój niedopasowany do sylwetki itp. (np. na 3 guziki zamiast na 2, albo za krótką, albo źle umieścić zapięcie). Ale pierwszy lepszy Hilfiger z półki będzie lepiej leżał w ramionach. Tutaj krawiec się po prostu nie popisał.