morsfinek Posted July 11, 2020 Report Share Posted July 11, 2020 Jak mogę naprawić taką dziurkę w gumie przy bucie? Dodatkowo proszę o polecenie jaki ejś pasty do skórzanych butów z woskiem pszczelim, która na pewno zabezpieczy przed wodą i wilgocią. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MH_fan Posted July 11, 2020 Report Share Posted July 11, 2020 W mojej ocenie, jedynym wyjściem będzie podklejenie tego miejscowo od środka łatką ze skóry w odpowiednim kolorze. Dziury jako takiej to nie usunie, ale nic się z tym dalej dziać nie będzie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koval Posted July 11, 2020 Report Share Posted July 11, 2020 Można spróbować też dać do zacerowania - jeśli fachowiec się podejmie to efekt powinien być lepszy niż podklejanie... 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
john220 Posted July 12, 2020 Report Share Posted July 12, 2020 Pasty od Saphira, na to warstwa wosku od tego samego producenta i nie powinno być żadnych problemów. Tylko z doświadczenia powiem, że pasty zdecydowanie z wyższej lini Medaille D'or, co do wosku nie zauważyłem aż takiej różnicy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morsfinek Posted July 12, 2020 Author Report Share Posted July 12, 2020 16 minut temu, john220 napisał: Pasty od Saphira, na to warstwa wosku od tego samego producenta i nie powinno być żadnych problemów. Tylko z doświadczenia powiem, że pasty zdecydowanie z wyższej lini Medaille D'or, co do wosku nie zauważyłem aż takiej różnicy. Pasta woskowa może być? https://pielegnacjaobuwia.pl/pl/p/Pasta-Woskowa-do-Butow-SAPHIR-Medaille-50ml/763 ps. Nie mogę znaleźć oddzielnie 😕 A i znalazłam z czego są wykonane buty Materiał wierzchni: najwyższej jakości skóra bydlęca, wstawki z miękkiej skóry nappa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
john220 Posted July 14, 2020 Report Share Posted July 14, 2020 Pasta woskowa to w uproszczeniu zwyczajnie wosk, a to pierwsze to pommadier. Tutaj link: https://multirenowacja.pl/manufacturer/saphir-medaille-d-or/krem-do-obuwia-butow-pommadier-75ml-saphir-medaille-d-or.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts