Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zakład p. Józefa Rumowskiego mieści się przy Działdowskiej 3 na Woli. Szyje garnitury również bez klejenia. Cena za uszycie garnituru z powierzonego materiału 1500 zł.

Czy ktoś z Was miał może kontakt z tym krawcem?

• 1 rok później...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Odkopię temat - byłem dziś u Pana Józefa i zostałem zmierzony w celu zrobienia kamizelki.

Na początku czerwca pierwsze przymiarki - co z tego wyjdzie, dam znać.

• 1 rok później...
Opublikowano

Pan Józef na zwolnieniu - czeka na operację. Nie mniej ma krawcową, która mu pomaga i obecnie rezyduje na miejscu (tzn. nie znam zasady, nie wnikałem).

Czekam właśnie na poprawki marynarki, którą wcześniej "odchudzał".W każdym razie udało mu się zmniejszyć marynarkę ok. 2 rozmiarów, jeśli chodzi o długość i 3 jeśli szerokość (po całości, od ramion, wkładów, klatki po talię). Troszkę to kosztowało, sama marynarka w bardzo starym stylu, ale głównie zaniosłem ją przez ciekawość (szkoda mi było ją wyrzucać, 100% kaszmiru). Na szczęście obecnie dostępna pani krawcowa bez problemu wzięła się za ostatnie szlify (po przechodzeniu jednego dnia odkształciły się lekko kieszenie). Aż żałuję, że nie mam zdjęć przed :(. 

PS. Pan Józef 17 marca kończy 91 lat. 

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Informacyjnie - pan Józef znacząco ograniczył działalność, bywa w pracowni sporadycznie, nowe zlecenia teoretycznie przyjmuje, ale z długim terminem (info na koniec listopada, może coś się zmieniło). Wykruszają się niestety krawcy z doświadczeniem.

Swoją drogą, widziałam bardzo piękny garnitur w kratę w kratę z tweedu zrobiony przez p. Józefa (trochę taki Peaky Blinders), czekał na odbiór. Ciekawe czy kogoś z forum :) 

• Oceniam pozytywnie 1
  • 1 rok później...