Kyle Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Czy ktoś ma doświadczenia z Panem Józefem Rumowskim? Szukałem w czeluściach Internetu krawca blisko mojej rezydencji , teoretycznym plusem Pana Rumowskiego jest to, że nalezy do cechu (http://www.cechkrawcow.waw.pl/index.php?go=6), no i dogodne godziny otwarcia zakładu (11-19). edit: gdyby ktoś potrzebował kontakt - (22) 6329841 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torunianin Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 Zakład p. Józefa Rumowskiego mieści się przy Działdowskiej 3 na Woli. Szyje garnitury również bez klejenia. Cena za uszycie garnituru z powierzonego materiału 1500 zł. Czy ktoś z Was miał może kontakt z tym krawcem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyle Posted March 1, 2012 Author Report Share Posted March 1, 2012 dla porządku - już zakładałem wątek dotyczący tego krawca, ale na razie nikt się żadnym doświadczeniem nie podzielił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torunianin Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Dziwne, bo wpisałem nazwisko w szukajkę i nic nie wyskoczyło. Poproszę Moda o połączenie wątków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grover Posted February 6, 2014 Report Share Posted February 6, 2014 Ktoś z forumowiczów wykonywał u p. Rumowskiego poprawki marynarek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TDab Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 Odkopię temat - byłem dziś u Pana Józefa i zostałem zmierzony w celu zrobienia kamizelki. Na początku czerwca pierwsze przymiarki - co z tego wyjdzie, dam znać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koval Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 Napisz jeszcze, na ile wycenił tę pracę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TDab Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 300 zł bez materiału - czy dużo, czy mało, okaże się po Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TDab Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 Pan Józef na zwolnieniu - czeka na operację. Nie mniej ma krawcową, która mu pomaga i obecnie rezyduje na miejscu (tzn. nie znam zasady, nie wnikałem). Czekam właśnie na poprawki marynarki, którą wcześniej "odchudzał".W każdym razie udało mu się zmniejszyć marynarkę ok. 2 rozmiarów, jeśli chodzi o długość i 3 jeśli szerokość (po całości, od ramion, wkładów, klatki po talię). Troszkę to kosztowało, sama marynarka w bardzo starym stylu, ale głównie zaniosłem ją przez ciekawość (szkoda mi było ją wyrzucać, 100% kaszmiru). Na szczęście obecnie dostępna pani krawcowa bez problemu wzięła się za ostatnie szlify (po przechodzeniu jednego dnia odkształciły się lekko kieszenie). Aż żałuję, że nie mam zdjęć przed :(. PS. Pan Józef 17 marca kończy 91 lat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
betsy Posted December 13, 2018 Report Share Posted December 13, 2018 Informacyjnie - pan Józef znacząco ograniczył działalność, bywa w pracowni sporadycznie, nowe zlecenia teoretycznie przyjmuje, ale z długim terminem (info na koniec listopada, może coś się zmieniło). Wykruszają się niestety krawcy z doświadczeniem. Swoją drogą, widziałam bardzo piękny garnitur w kratę w kratę z tweedu zrobiony przez p. Józefa (trochę taki Peaky Blinders), czekał na odbiór. Ciekawe czy kogoś z forum 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawcio Posted April 14, 2020 Report Share Posted April 14, 2020 https://weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,25843293,pan-jozef-ma-93-lata-i-prowadzi-zaklad-krawiecki-panie-boze.html#s=BoxOpMT ciekawy wywiad z Panem Józefem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts