Kyle Napisano 17 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 Czy ktoś ma doświadczenia z Panem Józefem Rumowskim? Szukałem w czeluściach Internetu krawca blisko mojej rezydencji , teoretycznym plusem Pana Rumowskiego jest to, że nalezy do cechu (http://www.cechkrawcow.waw.pl/index.php?go=6), no i dogodne godziny otwarcia zakładu (11-19). edit: gdyby ktoś potrzebował kontakt - (22) 6329841 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 1 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2012 Zakład p. Józefa Rumowskiego mieści się przy Działdowskiej 3 na Woli. Szyje garnitury również bez klejenia. Cena za uszycie garnituru z powierzonego materiału 1500 zł. Czy ktoś z Was miał może kontakt z tym krawcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 1 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2012 dla porządku - już zakładałem wątek dotyczący tego krawca, ale na razie nikt się żadnym doświadczeniem nie podzielił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 2 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2012 Dziwne, bo wpisałem nazwisko w szukajkę i nic nie wyskoczyło. Poproszę Moda o połączenie wątków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grover Napisano 6 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2014 Ktoś z forumowiczów wykonywał u p. Rumowskiego poprawki marynarek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TDab Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Odkopię temat - byłem dziś u Pana Józefa i zostałem zmierzony w celu zrobienia kamizelki. Na początku czerwca pierwsze przymiarki - co z tego wyjdzie, dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Napisz jeszcze, na ile wycenił tę pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TDab Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 300 zł bez materiału - czy dużo, czy mało, okaże się po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TDab Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Pan Józef na zwolnieniu - czeka na operację. Nie mniej ma krawcową, która mu pomaga i obecnie rezyduje na miejscu (tzn. nie znam zasady, nie wnikałem). Czekam właśnie na poprawki marynarki, którą wcześniej "odchudzał".W każdym razie udało mu się zmniejszyć marynarkę ok. 2 rozmiarów, jeśli chodzi o długość i 3 jeśli szerokość (po całości, od ramion, wkładów, klatki po talię). Troszkę to kosztowało, sama marynarka w bardzo starym stylu, ale głównie zaniosłem ją przez ciekawość (szkoda mi było ją wyrzucać, 100% kaszmiru). Na szczęście obecnie dostępna pani krawcowa bez problemu wzięła się za ostatnie szlify (po przechodzeniu jednego dnia odkształciły się lekko kieszenie). Aż żałuję, że nie mam zdjęć przed :(. PS. Pan Józef 17 marca kończy 91 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
betsy Napisano 13 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2018 Informacyjnie - pan Józef znacząco ograniczył działalność, bywa w pracowni sporadycznie, nowe zlecenia teoretycznie przyjmuje, ale z długim terminem (info na koniec listopada, może coś się zmieniło). Wykruszają się niestety krawcy z doświadczeniem. Swoją drogą, widziałam bardzo piękny garnitur w kratę w kratę z tweedu zrobiony przez p. Józefa (trochę taki Peaky Blinders), czekał na odbiór. Ciekawe czy kogoś z forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 14 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2020 https://weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,25843293,pan-jozef-ma-93-lata-i-prowadzi-zaklad-krawiecki-panie-boze.html#s=BoxOpMT ciekawy wywiad z Panem Józefem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi