Skocz do zawartości

Vistula - szycie w salonie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wszystkim bardzo serdecznie. Czy ktoś szył garnitur w salonie Vistuli. Kiedyś dawno temu miałem dwa garnitury model Davos i były to zdecydowania najlepsze garnitury jaki miałem z wieszaka. Zajeździłem je i tu się przyznaję bez bicia.

Potem szyłem, ale krawcy (lokalni) ni jak nawet nie zbliżyli się do oczekiwanego przeze mnie standardu. Garnitury mają ponad 10 lat i poza tym że materiał jest wybłyszczony i już po prostu widać że znoszony trzymają nadal sylwetkę.

Właśnie dla mnie to najważniejsze mam pewne ortopedyczne problemy nie ma sensu ich opisywać ale właśnie w tym garniturze nie było ich widać. Vistula nie robi już tego modelu.

Z wieszaka nic mi w tej chwili nie pasuje u nich. Tzn. część modeli może i leży dobrze tylko że ja za to czuję się w nich źle. Ale można szyć u nich na miarę ok. 2000 kosztuje taka przyjemność jednak u mnie w mieście za wiele nie potrafią o tym powiedzieć - nie wszystkie salony mają usługę szycia musiałbym wybrać do innego miasta.

I teraz moje pytanie czy w tej cenie plus minus mogę znaleźć krawca, który uszyje mi na podstawie posiadanego garnituru nowy czy jednak lepiej zdecydować się na coś z nowej kolekcji V. A może inna firma. Tak jak napisałem okolice 2000-3000 są jak najbardziej do zaakceptowania. Pani u mnie w salonie sugerowała że firma dlatego wycofała ten model bo już takich się nie nosi - ale jak dla mnie to właśnie ikona klasyki. Tylko że moja ocena może być subiektywna. Mam co tam ubrać w tej chwili więc się nie pali ale chciałbym w takich rozsądnych (jak dla mnie) pieniądzach kupić klasyczny garnitur. Jednorzędowy trzyczęściowy dobrej jakości w kolorze ciemny granat, ewentualnie grafit - może to śmieszne że tak uszczegóławiam i się upieram - sam nie wiem czy to siła przyzwyczajenia czy rzeczywiście ten konkretny model świetnie maskował moją niepełnosprawność.

A może ktoś ma podobne problemy zapraszam na prv.

Opublikowano

Moze wrzucisz swoje zdjecie w garniturze, to bedziemy wiedziec o czym rozmawiamy, bo sa krawcy ktorzy szyja za 1000pln+cena materialu, ale nie mam pojecia jak mam porownac ich robote (dopasowanie)do Twojego garnituru jesli go nie widzialem.

Opublikowano

Za 3000 złotych powinieneś coś spokojnie znaleźć. Radzę z odpowiedniego tematu w przewodniku miejskim znaleźć namiar na krawca i ewentualnie tam kontynuować dyskusję i dopytywać. Ewentualnie załóż nowy temat z nazwą miasta, bo inaczej sprawa się ma, jeżeli chcesz za 3000 zł uszyć w Warszawie, a inaczej w np. Łodzi