4inHand Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Spodnie z podwyższonym stanem Nogawka 21 cm na dole Manszet 3 cm Szelki http://doleath.pl/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ernestson Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Bardzo fajne spodnie. Byłoby super jakby udało Ci się wstawić więcej zdjęć (z widokiem z przodu i z tyłu). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tabletka Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Bardzo ładne spodnie. Przy następnym zamówieniu, Zastanowiłbym się nad "rozprostowaniem" nogawek (to zazwyczaj wydłuża sylwetkę) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ernestson Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Przy następnym zamówieniu, Zastanowiłbym się nad "rozprostowaniem" nogawek (to zazwyczaj wydłuża sylwetkę) Co masz na myśli? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4inHand Posted November 16, 2011 Author Report Share Posted November 16, 2011 Bardzo fajne spodnie. Byłoby super jakby udało Ci się wstawić więcej zdjęć (z widokiem z przodu i z tyłu). Niestety nie mam żadnego dobrego zdjęcia. Może następnym razem kiedy je założę zrobię zdjęcia pokazujące krój lepiej dopasowanie spodni w biodrach. OT: nie lubię takich zdjęć. Może pokazują czy garnitur leży, ale na pewno nie pokazują jak garnitur postrzegają ludzie, z którymi obcuje osoba, która go nosi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4inHand Posted November 16, 2011 Author Report Share Posted November 16, 2011 Przy następnym zamówieniu, Zastanowiłbym się nad "rozprostowaniem" nogawek (to zazwyczaj wydłuża sylwetkę) Co masz na myśli? Też się zastanawiałem, ale chyba chodzi o zrezygnowanie z mankietów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tabletka Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Chodzi mi o mankiety. Zawsze mówiłem mankiety ale tutaj chyba się mówi manszety? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Janusz Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Chodzi mi o mankiety. Zawsze mówiłem mankiety ale tutaj chyba się mówi manszety?Tak, w tej parafii nazwa manszety została skutecznie wypromowana Spodnie bardzo fajne, mi osobiście bardzo podoba się krój z jedną zaszewką z przodu. Dodatkowo, spodnie przez to lepiej się układają i są wygodniejsze trochę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4inHand Posted November 16, 2011 Author Report Share Posted November 16, 2011 Chodzi mi o mankiety. Zawsze mówiłem mankiety ale tutaj chyba się mówi manszety? Wyłóg, klapa, mankiet, manszet, odpięty guzik, zapięty guzik ... Poprawnie jest podobno manszety, chociaż nie słyszałem żeby jakiś krawiec tak mówił. Z drugiej strony słyszałem krawców używających słowa "wyłóg" w odniesieniu do marynarek z jednego rodzaju materiału. A co do manszetu...Nie mogę się zgodzić. IMO w tych spodniach manszety nie odznaczają się bardzo wyraźnie i nie skracają mi nóg. Wydłuża je za to z pewnością podwyższony stan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ernestson Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Bardzo fajne spodnie. Byłoby super jakby udało Ci się wstawić więcej zdjęć (z widokiem z przodu i z tyłu). OT: nie lubię takich zdjęć. Może pokazują czy garnitur leży, ale na pewno nie pokazują jak garnitur postrzegają ludzie, z którymi obcuje osoba, która go nosi. Zgadzam się, ale w tym wypadku chodziło mi właśnie o kwestie techniczne. Stąd prośba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xell Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Co to za tkanina? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4inHand Posted November 16, 2011 Author Report Share Posted November 16, 2011 Co to za tkanina? Oczywiście wełna, ale kupiłem wtedy kilka różnych kuponów i nie pamiętam już producenta, ani skrętności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tabletka Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Mam podobna budowę ciała do Ciebie (szerokie uda). Z czasem zrezygnowałem z manszetów i zaszewek. Zamieszczam zmodyfikowane zdjęcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojvv Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Mam podobna budowę ciała do Ciebie (szerokie uda). Z czasem zrezygnowałem z manszetów i zaszewek. Zamieszczam zmodyfikowane zdjęcie. Hmm... Z zaszewką spodnie wyglądają "szczuplej" niż bez Pozdr, wojvv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Moim zdaniem lepiej wyglądają z mankietami i zaszewkami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4inHand Posted November 16, 2011 Author Report Share Posted November 16, 2011 Zaskoczyles mnie przerobka zdjecia. Mam kilka par spodni bez zaszewek (flat fronts) i zgadzam sie, ze czasem wygladaja lepiej. Nie czuje specjalnej roznicy w komforcie, ale na pewno ich wada jest mocniejsze gniecenie sie w pachwinach. Co do manszetow, w ogole sie nie zgadzam. Manszety dociazaja nogawki na dole i sprawiaja, ze linia kantow jest prostsza. Mozliwe, ze jesli spodnie bylyby przykrotkie to manszety skracaja optycznie noge na zasadzie "wiecej elementow na tym samym dystansie", ale kiedy manszety leza na bucie, to to wyglada to OK. Zauwazylem tez, ze jesli spodnie z manszetami sa zbyt dlugie to kanty "meandruja" dwa razy mocniej niz normalnie wiec trzeba uwazac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts