Ladislav Napisano 10 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2018 Cześć, tak się zastanawiam nad uszyciem marynarki. Chciałbym celować w sezon jesień ewentualnie zima. Pytanie stoi tak. Czy naprz. tkanina o gramaturze 260 g będzie do zapewnienia warunków śród-europejskich? Oczywiście jakiś olejak-kurtka na to, ewentualnie puchowiec długi lub płaszczyk wełniany. Znalazłem piękna tkanine w przecenie. https://shop.huddersfieldtextiles.com/product/ht2003-navy-black-yellow-check-260-grams-8-oz/ Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 11 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2018 Z opisu wynika wyraźnie, że to letnia tkanina (oraz, że to mieszanka, ale nie wiadomo z czym - może lnem lub moherem). Nawet jeśli się czymś dogrzejesz, to i tak może nie pasować do innych elementów zimowego ubioru, np. flanelowych spodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ladislav Napisano 11 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2018 21 minutes ago, dziko said: Z opisu wynika wyraźnie, że to letnia tkanina (oraz, że to mieszanka, ale nie wiadomo z czym - może lnem lub moherem). Nawet jeśli się czymś dogrzejesz, to i tak może nie pasować do innych elementów zimowego ubioru, np. flanelowych spodni. Dzieki, właśnie zauważyłem, że to cool wool. Jeszcze bym Cię zapytał co potem myślisz o tych tkaninach? Nie jest to już typowo letnia tkanina. https://shop.huddersfieldtextiles.com/product/kts02-brown-check-blue-red-oc-260-grams-8-oz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarasenko Tailoring Napisano 14 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2018 Na jesień/zimę lepiej celować w gramatury ok 360-380. Co do huddersfield textiles... to sprzedają oni różne rzeczy tak samo różnej jakości. Można się naciąć na dosyć słabe wełny włoskiej produkcji. Mi się zdarzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi