.mateusz Napisano 3 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2018 W sierpniu się żenię i postanowiłem powierzyć szycie garnituru ślubnego Michałowi Stence z Żukowa . Jestem po wstępnej rozmowie i pierwszej przymiarce. To moje pierwsze bespoke i będę wdzięczny za jak najwięcej uwag i pytań. Materiał: granatowe Fresco z 30% zawartością Moheru Styl, jaki opisałem na pierwszej rozmowie: szerokie klapy otwarte kozerka zakrzywiona i nachylona pod dużym kątem (w stylu pracowni B&Tailor) 2,5 guzika dość zaokrąglone linie kroju (też B&Tailor) pojedyncza, głęboka zakładka w spodniach (jedna para z mankietem na 5 cm, druga bez) spodnie ze średnim stanem, raczej zgodne z moją sylwetką długość marynarki pozwoliłem Michałowi określić samodzielnie kamizelka z plecami z tkaniny zasadniczej (zwrot zapożyczony z oferty ZR) A zresztą, popatrzcie sami na inspiracje: https://i.pinimg.com/originals/aa/9a/11/aa9a114a8c207e3a54132b8e55add550.png http://bntailor.tumblr.com/post/142824637108/1-pleat-trousers-by-btailor Osobny temat stanowi dwurzędowa kamizelka, którą częściowo sam zaprojektowałem. Na jednym ze zdjęć widać szkic jej kształtu. Będę Wam wdzięczny za ocenę tego elementu, bo jeśli coś wyjdzie nie tak, to Michał nie będzie miał już czasu zrobić kolejnej Wymyśliłem sobie, że łuk klapy zacznie się tuż nad górnym guzikiem, potem zejdzie w dół, być może zasłaniając guzik przeciwległy, a później już w górę, ku barkom. Nie jestem jeszcze przekonany do kształtu, jaki obecnie tworzy kamizelka. Pierwotnie wyobrażałem sobie, że nie będzie schodzić tak nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 3 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2018 Ja bym się bał robić kamizelkę z plecami z fresco. To dość sztywny i szorstki materiał, może źle pracować w przypadku pleców kamizelki. Ja osobiście zrezyngowałbym z mankietów w spodniach - ten materiał jest wprost stworzony do bezobsługowych garniturów na co dzień, prostych w formie - dodatkowy "ściągacz" w postaci mankietu tutaj moim zdaniem średnio pasuje: Same spodnie będą same się prostować Mankiet moim zdaniem fajnie wygląda w lejącym się materiale - fresco jest jego przeciwieństwem Poza tym póki co niewiele widać, ale gratuluję jedynego słusznego wyboru w postaci fresco - ostatnio już wszystkie garnitury mam tylko z niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 3 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2018 Godzinę temu, .mateusz napisał: W sierpniu się żenię [...] Materiał: granatowe Fresco z 30% zawartością Moheru Styl, jaki opisałem na pierwszej rozmowie: kamizelka z plecami z tkaniny zasadniczej (zwrot zapożyczony z oferty ZR) To nie łączy się dobrze. Wiem, że wełna fresco itd itp, ale będzie Ci zwyczajnie za gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 18 Lipiec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2018 Dziękuję, Panowie, za poprzednie komentarze. Przewiewność tkaniny ponownie porównaliśmy z przykładowymi podszewkami i wyszło, że jednak fresco wygrywa . Na pewno najlepiej byłoby zupełnie bez kamizelki, ale uparłem się i wytrzymam. A tymczasem publikuję zdjęcia z drugiej przymiarki. 3 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszPt Napisano 29 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2020 Witam. I jak przebiegła dalsza część współpracy ? Czy jest Pan zadowolony z końcowego efektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi