Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Adam Pers Napisano 23 Czerwiec 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2018 W życiu każdego mężczyzny przychodzi moment kiedy trzeba posadzić drzewo, wybudować dom, spłodzić syna, ja zacząłem od garnituru uszytego na miarę. Jest to moja pierwsza przygoda z szyciem miarowym. W związku z miejscem zamieszkania, znajomością z Karolem, ogromną sympatią, szacunkiem oraz uznaniem dla kunsztu jakim darze Karola , Pana Henryka naturalnym wyborem była pracownia @Krupa & Rzeszutko. Wybór okazał się strzałem w dziesiątke! W paru zdaniach i zdjęciach postaram się uzasadnić. Okazją która towarzyszyła powstaniu tego dzieła był ślub mojej siostry. W związku z tym postanowiłem że garnitur będzie pozbawiony zbędnych fajerwerków, będzie prosty, klasyczny do bólu, niektórzy pewnie nawet stwierdzą że nudny. Sprawę ułatwiło to że wiedziałem czego chcę, garnitur miał być uniwersalny, możliwy do zdekompletowania do tego zdecydowałem się na kamizelkę oraz koszulę. Problemem było przeniesienie tego do rzeczywistości, z czym Karol poradził sobie lepiej niż oczekiwałem. Realizacja trwała prawie pół roku ale tylko i wyłącznie w związku z tym że przebywałem za granicą i nie było innej możliwości niż dokończyć dzieła tuż przed ślubem. W między czasie trochę schudłem i niestety trzeba było wprowadzić pewne modyfikacje między przymiarkami. W tym miejscu ogromne dzięki dla Karola za wyrozumiałość! Tkanina to wełna z próbnika Harrisons of Edinburgh wełna o gramaturze 340g/m2 . Parę zdjęć z pierwszych przymiarek Podszewka, idealna dla każdego obieżyświata A tak prezentuje się całość.... Na koniec krótkie podsumowanie, efekt przerósł moje najśmielsze (Karola chyba również) oczekiwania, miałem obawy co do klap ale prezentują się idealnie. Kamizelka jest fantastyczna! Mimo dosyć szerokich klap i bardzo klasycznego kroju marynarka jest niebywale "lekka" i zgrabna, muszę jeszcze tylko przetestować marynarkę i kamizelkę w zestawie z innymi spodniami. Na koniec jeszcze raz chciałbym wyrazić uznanie i ogromne podziękowania dla Karola oraz całego zespołu @Krupa & Rzeszutko za profesjonalizm oraz doświadczenie które pozwala przenieść to co mamy w głowie do rzeczywistości! 10 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 24 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2018 Dobrze wyszło 👍. Gratuluję. Na Twoim miejscu skróciłbym rękawy w koszulach. W obu zaprezentowanych na zdjęciach masz je stanowczo za długie. Ta w paski tworzy „kielichy”na mankietach. Z kolei biała wystaje za duźo i sprawia wraźenie zbyt krótkich rękawów. Mankiet nie powinien opierać się na dłoniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Pers Napisano 24 Czerwiec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2018 Dzięki piękne za miłe słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 25 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2018 Informacyjnie: Na tapatalku nie widać zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Pers Napisano 25 Czerwiec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2018 9 godzin temu, michau napisał: Informacyjnie: Na tapatalku nie widać zdjęć. Jak to zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi