arsen Napisano 16 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2018 Przed chwilą dostałem newsletter od Berluti gdzie treść bardzo mocno mnie zaciekawiła. Ktoś z Warszawy wybiera się? Ja niestety nie mogę być w tym terminie w stolicy a ciekawość mnie zżera Berluti is delighted to invite you to discover the world of passion and craftsmanship presented by a Berluti’s Master Colorist April 19th, 2018 (Thursday) From 6pm to 9pm Vitkac Shopping Mall Bracka 9 00 - 501 Warsaw 1st Floor Tel: +48 22 310 72 11 #berluti 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2018 Wow. Super. Chętnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 19 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2018 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 20 Kwiecień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2018 @damiance Możesz coś więcej napisać, jak wrażenia z prezentacji, sklepu itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. damiance Napisano 20 Kwiecień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2018 Oczywiście nie miałem czasu wczoraj i tylko to jedno zdjęcie wrzuciłem. Pojawiłem się na imprezie właściwie przed jej rozpoczęciem. Kilka minut przed 18.00 mogłem obejrzeć buty i akcesoria wystawione na stoisku - uwaga: to nie jest samodzielny sklep tylko stoisko w multibrandowym tomu towarowym (to chyba właściwa nazwa). Na stoisku są też ubrania RTW, ale nimi się nie zainteresowałem. Na początku imprezy było zaledwie kilka osób, w tym jeden z właścicieli Vitkaca, rodzina, znajomi, jakis klient itp. Generalnie nie było tłoku, ale był szampan i finger food. Ze strony firmy Berluti trzy osoby: kobieta (manager?), młody asystent (?) oraz "patina master" widoczny na zdjęciu poniżej. Z nim i z jego kolegą trochę porozmawiałem, ale z naszej perspektywy nic ciekawego się nie dowiedziałem (jeżeli ktoś nie trafił / słyszał wcześniej o Club Swann Berlutiego to warto poszukać w necie). Na pytanie o udzielenie wywiadu zostałem odesłany na stronę internetową (korpo ) Osoby obserwujące prowadzoną powoli patynację, polegająca na malowaniu farbą i zdejmowaniu farby rozpuszczalnikiem z dużego portfela (model Teck Leather Long) nie wnikały za bardzo w warsztat, przynajmniej z tego co usłyszałem. Generalnie event nie był aktywnie prowadzony, nie było wodzireja komentującego co robi mistrz patyny. Na zdjęciach widać jakieś nieoznaczone buteleczki z farbami i rozpuszczalnik w dyspenserze, ale nic w szczegółach nie można było się dowiedzieć. Wszystkich modeli butów na stoisku było - strzelam - mniej niż 10. Kilka wariantów małych porfeli (Bambou Tetris; jak z pierwszego zdjęcia), paski do spodni, dubeltowe etui na cygara, kosmetyczka (Formula 1003), aktówka (chyba model Un Jour Mini; ten charakterystyczny w podpisy, nie zrobiłem zdjęcia). Nie zanotowałem żadnej egzotyki a firma ma sporo exo-ciekawostek w ofercie Te oxfordy na stole to model Alessandro Demesure. Snikersy to Playtime Palermo (ten ciemniejszy, pomalowany but po prawej ma właśnie co rozjaśniony rozpuszczalnikiem nosek; widać jak się błyszczy). Tych grafitowych oxfordów nie odnalazłem na oficjalnej stronie. Model z ostatniego zdjęcia również nierozpoznany. Oczywiście skóra robiła topowe wrażenie. Ciekawe (nieklasyczne) buty miał na sobie mistrz patyny, model New Ultima Udine. Berluti jako marka koncernu LVMH tania nie jest, rzuciłem okiem na cenę jednych z klasyków (chyba te grafitowe) - coś trochę ponad 6k. Może później dane było innym obejrzeć patynację butów. Event opuściłem po 19.00. 7 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 21 Kwiecień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2018 Dzięki Damian za relację 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi