figo Posted December 6, 2017 Report Share Posted December 6, 2017 Dzisiaj na Facebooku pojawiła mi się reklama tej marki: https://www.dandyandson.com/ Jako, że nie kojarzyłem, a na zdjęciu widniała całkiem ładna koszula denim z kołnierzem włoskim, na którą poluję od dłuższego czasu, to wszedłem. Okazało się, że marka ma głównie koszule z kołnierzem "extreme cutaway" ale jest też kilka BD i właśnie kołnierzy włoskich. Pytanie jest proste: Czy kojarzycie firmę, czy ktoś miał okazję ją przetestować. No i ew. czy jesteście w stanie po zdjęciach zweryfikować jakość koszul? Najbardziej chodzi mi o tę: https://www.dandyandson.com/products/wide-spread-denim-shirt Aczkolwiek po prostu jestem ciekaw czy warto wydać te 200 zł. Z tego co widzę na BF były zniżki sięgające 50%, więc koszula za 100 zł, to byłaby już prawdziwa okazja. Zdaje się, że dzisiaj CT wrzuciło promocję -40% na koszule i tak się zastanawiam czy wziąć od sprawdzonej firmy czy zaryzykować u Norwegów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MH_fan Posted December 6, 2017 Report Share Posted December 6, 2017 Patrząc na zdjęcia wygląda to na prawdę dobrze, z resztą - prawie wszystkie rzeczy skandynawskich marek z którymi się spotkałem, były zadowalającej lub bardzo zadowalającej jakości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted December 6, 2017 Author Report Share Posted December 6, 2017 @MH_fan Dodatkowo dostawa za darmo jeśli wybieram opcję 6-14 dni. Czyli po obecnym kursie to będzie prawie równo 200 zł. Patrząc na ceny u Zacka czy Milera (400 zł) to w sumie chyba można zaryzykować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zajac Poziomka Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Te kołnierze "extreme cutaway" wyglądają jak karykatury kołnierzyków. No ale w sumie czego spodziewać się po firmie z "dandy" w nazwie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted December 7, 2017 Author Report Share Posted December 7, 2017 Teraz, Zajac Poziomka napisał: Te kołnierze "extreme cutaway" wyglądają jak karykatury kołnierzyków. No ale w sumie czego spodziewać się po firmie z "dandy" w nazwie... Oczywiście te koszule pomijam, natomiast zainteresowała mnie głównie ta denimowa, z kołnierzem włoskim. Póki co mam problem z weryfikacją tej firmy. Bardzo, bardzo mało opinii w internecie + tylko kilka recenzji na FB. Szukam po prostu tańszej alternatywy dla Milera, Zacka, Poszetki, Lancerto&Mr. Vintage. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zajac Poziomka Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 @figo Jeżeli jest o nich mało informacji, to najlepiej napisz mail/wiadomość na FB z nurtującymi Cię pytaniami (np. o to gdzie szyją koszule, kto dostarcza materiały). Na zdjęciu ta koszula wygląda całkiem OK, tylko guziki ma brzydkie. Koszule CT też są w porządku, ale tylko tyle. Nie ma co oczekiwać cudów to koszule za 20 a nie za 200 funtów. Stosunek ceny do jakości jest dobry. Jeżeli chodzi o alternatywy, to możesz zainteresować się ofertą Camiceria Olga (najtańsze koszule za 55 euro), czy Luxire (najtańsze około 60 dolarów). Obie firmy oferują bardzo dobrą jakość, a na dodatek to online MTM, czyli nie musisz się martwić o to czy wpasujesz się w tabelę rozmiarową producenta. Nie ma co ograniczać się się tylko do firm, które intensywnie reklamują się w mediach społecznościowych - polecam przeczytać wątek koszulowy, znajdziesz tam wiele alternatyw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted December 7, 2017 Author Report Share Posted December 7, 2017 @Zajac Poziomka Absolutnie nie zamierzam się ograniczać do tych wymienionych. Z CT mam dwie koszule i tutaj mam problem tego typu, że Slim Fit w rozm. 39 na mnie wisi i wymaga przeróbek krawieckich, a 38 jest ok w kołnierzu i klatce, ale rękawy i sama koszula jest za krótka. Możliwe, że r. 39 Extra Slim Fit byłby lepszym rozwiązaniem - na pewno jeszcze w tym roku podejmę taką próbę. Czytałem wątek o Camiceria Olga na forum i faktycznie wartością dodaną jest MTM, natomiast tak na szybko po wybraniu najtańszej opcji klasycznej za 55 euro i doliczeniu przesyłki wychodzi ok. 340-350 zł. Czyli w moim odczuciu drogo. No i póki co chodzi za mną już od kilku miesięcy ta ciemna denimowa koszula. Zrobię tak jak zasugerowałeś. Dopytam o kwestię materiałów i zobaczymy jak się wątek rozwinie. Dzięki wielkie za pomoc i wskazanie alternatyw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zajac Poziomka Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 No tak, przesyłka jest droga ale przy dwóch koszulach wychodzi już ok. 280 złotych za sztukę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted December 29, 2017 Author Report Share Posted December 29, 2017 Niestety - minęły 3 tygodnie i nie otrzymałem żadnej odpowiedzi na maila ani na FB. Pytanie rzecz jasna dotyczyło dwóch aspektów: Gdzie szyte są koszule i kto dostarcza materiały. Także ryzykował nie będę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts