mosze Napisano 21 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2017 Nikt raczej tutaj nie sugeruje, że coś powinieneś. Moja uwaga np. dotyczyła kształtu ramion. Ja nawet w marynarkach bez konstrukcji mam bardzo różną linię ramion i jestem ciekaw, w jakim stopniu krawiec mógłby na nią wpłynąć. Natomiast powyższa dyskusja obrazuje częsty dylemat, czyli wybór pomiędzy, w uproszczeniu, wygodą a wyglądem/efektem. Przy modelowej sylwetce zapewne można to pogodzić. Sam mam ubrania wygodne, ale nieidealne pod względem wyglądu, a także leżące znakomicie, ale mnie wygodne. Dotyczy to również butów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.Pawel Napisano 21 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2017 Marynarka wygląda świetnie i mi akurat ramiona bez wypełnienia podobają się dużo bardziej. Z ciekawości chciałbym zapytać o Twoje wymiary, które pozwoliły na uszycie marynarki z 1,6 mb materiału. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haz Napisano 21 Listopad 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2017 16 minutes ago, P.Pawel said: Z ciekawości chciałbym zapytać o Twoje wymiary, które pozwoliły na uszycie marynarki z 1,6 mb materiału. Z góry dziękuję. 176 wzrostu; noszę zwykle rzeczy 44/46. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haz Napisano 21 Listopad 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2017 51 minutes ago, mosze said: Moja uwaga np. dotyczyła kształtu ramion. Ja nawet w marynarkach bez konstrukcji mam bardzo różną linię ramion i jestem ciekaw, w jakim stopniu krawiec mógłby na nią wpłynąć. Nie czepiam się akurat Twojej uwagi ;] Mam MTMy bez poduszek w ramionach, gdzie linia ramion jest prostsza, bo konstrukcja jest nieco sztywniejsza i składa się z większej liczby warstw. Da się więc nieco zrobić w tym zakresie, nie uciekając się do poduch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi