Skocz do zawartości

[Krupa&Rzeszutko] Sportowa marynarka z wielbłąda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nikt raczej tutaj nie sugeruje, że coś powinieneś. Moja uwaga np. dotyczyła kształtu ramion. Ja nawet w marynarkach bez konstrukcji mam bardzo różną linię ramion i jestem ciekaw, w jakim stopniu krawiec mógłby na nią wpłynąć.

Natomiast powyższa dyskusja obrazuje częsty dylemat, czyli wybór pomiędzy, w uproszczeniu, wygodą a wyglądem/efektem. Przy modelowej sylwetce zapewne można to pogodzić. Sam mam ubrania wygodne, ale nieidealne pod względem wyglądu, a także leżące znakomicie, ale mnie wygodne. Dotyczy to również butów.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Marynarka wygląda świetnie i mi akurat ramiona bez wypełnienia podobają się dużo bardziej.

Z ciekawości chciałbym zapytać o Twoje wymiary, które pozwoliły na uszycie marynarki z 1,6 mb materiału. Z góry dziękuję.

Opublikowano
16 minutes ago, P.Pawel said:

Z ciekawości chciałbym zapytać o Twoje wymiary, które pozwoliły na uszycie marynarki z 1,6 mb materiału. Z góry dziękuję.

176 wzrostu; noszę zwykle rzeczy 44/46.

• Like 1
Opublikowano
51 minutes ago, mosze said:

Moja uwaga np. dotyczyła kształtu ramion. Ja nawet w marynarkach bez konstrukcji mam bardzo różną linię ramion i jestem ciekaw, w jakim stopniu krawiec mógłby na nią wpłynąć.

Nie czepiam się akurat Twojej uwagi ;]

Mam MTMy bez poduszek w ramionach, gdzie linia ramion jest prostsza, bo konstrukcja jest nieco sztywniejsza i składa się z większej liczby warstw. Da się więc nieco zrobić w tym zakresie, nie uciekając się do poduch.