BardzoGruby1968 Napisano 15 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2017 Witam Byłem już kiedyś tutaj na forum, poruszałem temat o przedłużaniu sztruksowej marynarki(ostatecznie jednak to zrobiłem i szczerze powiedziawszy jestem zadowolony ). Aczkolwiek taka zwykła, niemalże codzienna marynarka sztruksowa nie pasuje za bardzo na tak ważną okazję, która nie ubłagalnie się do mnie zbliża. Otóż potrzebuję porady - mam już obecnie bardzo bardzo dużą marynarkę kupioną po znajomości za naprawdę niską cenę, sęk w tym, że jest na mnie stanowczo za szeroka w biodrach i ogólnie na długość. Kolejną jej wadą są za długie rękawy(jak już kiedyś mówiłem mam bardzo krótkie ręce i nogi) i dziwacznie nisko położona kieszeń. Reszta, czyli szerokość w innych miejscach oraz podobająca mi się kolorystyka i skrojenie klapy są wręcz idealne(jej kolor identycznie pasuje do pewnych upatrzonych już przeze mnie spodni garniturowych). I teraz nasuwa się tu pytanie - czy opłacałoby mi się ją w ten sposób przerabiać i czy pierwsza lepsza krawcowa umiałaby aż tak bardzo ją zwęzić i to praktycznie tylko w jednym miejscu? Czy któryś z Panów też już miał podobny kłopot? Proszę o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2017 1. "Na tak ważną okazję" należy założyć ciemny garnitur, a nie kombinować z marynarkami i pasującymi spodniami. 2. Ciężko doradzać w sprawie przeróbek, nie widząc zdjęć. Jeśli masz krótkie nogi, a marynarka jest za długa, to raczej nie da się jej przerobić - po skróceniu (teoretycznie jest to prosty zabieg) może stracić proporcje, a kieszeń będzie jeszcze niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 15 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2017 Mógłbyś pokazać zdjęcia tej przedłużonej sztruksowej marynarki? Ciekawi mnie, jak wyszło. My tutaj (ja to może nie, ale Koledzy) potrafimy bardzo dobrze doradzić w kwestii przeróbek, ale potrzebujemy jednak jakichś zdjęć, bez nich to wróżenie z fusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BardzoGruby1968 Napisano 15 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2017 Zdjęcie przedłużonej marynarki zamieszczę jutro, jeśli znajdę dłuższą chwilę. Co do garnituru to w moim przypadku nie jest to takie proste, ponieważ na tak obszerną sylwetkę jak moja nadawałby się tylko garnitur szyty na miarę, a na taki mnie niestety nie stać. Dlatego właśnie wolę "kombinować" w powyżej wspomniany sposób. Skrócenie marynarki nie byłoby dla mnie aż takim problemem, bardziej martwię się o jej znaczne zwężenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 16 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2017 Jeśli jesteś, jak sam napisałeś, naprawdę "bardzo gruby", to masz prawdopodobnie obwód pasa większy niż obwód klatki piersiowej, a to przy RTW trudno ogarnąć. Trzeba by znaleźć jakąś markę, która ma duże zapasy w talii (nic mi nie przychodzi do głowy, może Boss?), kupić marynarkę dobrą w ramionach i na długość i popuścić w pasie ile fabryka dała. Spodnie ogarnąć łatwiej, zawsze można zwęzić i skrócić nogawkę, grunt żeby były dobre w pasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 16 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2017 Spodnie to ogólnie nie problem chyba, dzięki benevento i ich elastyczności rozmiarowej. Z marynarką to byś musiał chyba fizycznie podejść do krawca i zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BardzoGruby1968 Napisano 2 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 A czy istnieje teoretyczna opcja poszerzania marynarki w barkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi