Subaryta Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 http://allegro.pl/zloty-zegarek-patek-philippe-calatrava-jak-nowy-i6639680946.html Zakładam, że oryginalny. Cena wydaje mi się dość przyzwoita, nie jakaś szczególna okazja ale i bez przesady. Ale właśnie - wydaje mi się, co nie znaczy, że tak jest. Chętnie poznam zdanie kogoś, kto zna się lepiej ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Jak Ci się podoba i udźwigniesz finansowo, to bierz- umów się tylko na odbiór osobisty z weryfikacją oryginalności u dobrego zegarmistrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Pomijając cenę, ja bym tego zegarka nie nosił - nawet nie ze względu na jego mały rozmiar (32 mm), ale ze względu na złotą tarczę, która mi się zupełnie nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaryta Napisano 15 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Mam dwa Schaffhauseny ze złotymi tarczami i mnie się podobają - kwestia gustu. Pytanie raczej o adekwatność ceny. I przy okazji - gdzie w Warszawie warto sprawdzić autentyczność takiego zegarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Piękna 47, Pan Bronowski. Mimo wszystko, nie kupiłbym Patka na Allegro. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaryta Napisano 15 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Ja też bym nie kupił przed sprawdzeniem u fachowca. Zresztą z tego co widzę, sprzedający nie robi z tym problemu, można sprawdzić w dowolnie wybranym zakładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Ten sam adres co @lubo69 właśnie wpisywałem... Co do zakupu na allegro - w tym przypadku to tylko forma słupa ogłoszeniowego. @Subaryta i tak (bardzo słusznie) zamierza sfinalizować transakcję w realu, korzystając z pomocy eksperta. Zakładam oczywiście, że cenę da się jeszcze trochę zbić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Bo ja starej daty jestem, a in starszy tym bardziej podejrzliwy... Umawiasz się na spotkanie z nieznajomym, który wie, że masz przy sobie 23K zł... Albo inaczej, w opisie napisano "odbiór osobisty po przedpłacie"... Wiem, jest program ochrony kupujących... W każdym razie życzę najlepszego, a gdyby do transakcji doszło, zdjęcia na forum obowiązkowe - Patków tu niewiele. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaryta Napisano 15 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Umawiam się na spotkanie z nieznajomym w zegarmistrza, jeśli jest OK biorę telefon, loguję się na allegro, robię przelew przez szybkie przelewy i odbieram zegarek Ale jak najbardziej rozumiem obawy, nie kupowałem na allegro niczego powyżej 10 tys. zł, gdzie nie działałby program ochrony kupujących. Nie kupuję też u ludzi z negatywnymi opiniami chyba, że ewidentnie widać, że to opinie pieniaczy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi