Bacio Napisano 23 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2016 Czy ktoś (z lepszych producentów) produkuje sztyblety z porządnym ociepleniem? Jako, że lato się właśnie zaczyna pora pomyśleć o butach na zimę. Jak nie znajdę czegoś takiego, to będę się skłaniał do zlecenia zrobienia butów na wymiar. Chcę porządnie ocieplane, bo lubię jak mi ciepło w stopy. Nie jestem w 100% przekonany do sztybletów (nigdy nie miałem), ale niemal wszystkie dotychczasowe moje buty zimowe zakłada się bardzo długo, co mnie irytuje. Mają być wyższe (trzewiki), ocieplane, ładne/eleganckie, wygodne do założenia. Zdaję sobie sprawę ile kosztują porządne buty. P.S. A może ktoś robił u szewca trzewiki z porządnym ociepleniem i może dorzucić kilka uwag? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 23 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2016 Odradzam sztyblety jako buty na zime. Sciagacz latwo zablocic, ciezko wyczyscic. Lepiej wiazane buty, byle zeby nie mialy zbyt dlugiej drabinki, bo ciezko sie rozsznurowuje. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 23 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2016 Dobre buty zasadniczo nie mają ocieplenia (może typowe śniegowce, ale te z kolei nie są eleganckie), jak jest zimno w stopy (nigdy mi się nie zdarzyło) to zakładasz wełniane skarpety. Możesz kupić buty z haczykami zamiast sznurowania w górnej części drabinki - teoretycznie będą mniej formalne, choć nie dla każdego ma to znaczenie. Najbardziej efektywnie jest poczytać istniejące, bogate wątki choćby: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/372-trzewiki-boots-obuwie-zimowe-zdj%C4%99cia-komentarze-kupno/ a nie zakładać nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi