Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten wątek jest dowodem "popularności" fularu na tym forum:

https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3369-pokaz-sw%C3%B3j-str%C3%B3j-trzecia-edycja-konkursu/?hl=fular

Moim zdaniem niezależnie od wieku będziesz w fularze wyglądał dość nietypowo, ale niedawno Koledzy odtrąbili sukces forumowego zamówienia homburgów, więc... Próbuj, może to właśnie Tobie będzie dane ożywić to skądinąd ciekawe akcesorium (bez złośliwości).

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Moim zdaniem bardziej pewność siebie i to, czy ktoś umie to ,,unieść" niż wiek. Również mam 18 lat i póki co walczę z kapeluszem, na fular chyba jeszcze długo nie przyjdzie czas. 

Opublikowano

Fular tylko po 40 bo inaczej znajdzie Cię Fashion Gestapo i rozstrzela! A tak na serio to jeśli będziesz się tym dobrze czuł i wyglądał to czemu nie? Przecież Cię ludzie (chyba) nie wyśmieją z tego powodu :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Moim zdaniem bardziej pewność siebie i to, czy ktoś umie to ,,unieść" niż wiek. Również mam 18 lat i póki co walczę z kapeluszem, na fular chyba jeszcze długo nie przyjdzie czas. 

Dla mnie to kapelusz byłby barierą jak na ten wiek ;)

Opublikowano

A widzisz, dla każdego coś innego. Jeden nie założy nigdy fularu, a inny nie spojrzy nawet na loafersy z frędzelkami. 

Tutaj też kwestia wyczucia odpowiedniej sytuacji. Ale spróbuj :) 

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

No fular wymaga pewnego przełamania, ja na razie raz w życiu nosiłem, cały dzień, na wyjeździe (hehe), nikt mnie nie rozstrzelał ;-) więc będę próbował dalej. Wydaje mi się, że niska popularność tego w sumie świetnie wyglądającego dodatku wynika z faktu, że bardzo kojarzy się on ze światem artystycznym (aktorzy, literaci) i przez to "gryzie" się z formalnością biurowo-korporacyjną, z którą forumowicze (w większości zapewne) mają na co dzień do czynienia. Bo fakt faktem, "fular w biurze" to, ja wiem, jak "smoking w biurze" - niekompatybilne strasznie. Ale weekendowo, na wyjście do restauracji czy teatru - jak najbardziej.

• Oceniam pozytywnie 3