John Coltrane Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 Panowie niejednokrotnie czytałem o tym,że fular nosi się generalnie po "40".Jeżeli mi się podoba i mam "jedynie" 18 lat będzie leżało to w złym guście,jeżeli takowy będę nosił do koszul? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 Ten wątek jest dowodem "popularności" fularu na tym forum: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3369-pokaz-sw%C3%B3j-str%C3%B3j-trzecia-edycja-konkursu/?hl=fular Moim zdaniem niezależnie od wieku będziesz w fularze wyglądał dość nietypowo, ale niedawno Koledzy odtrąbili sukces forumowego zamówienia homburgów, więc... Próbuj, może to właśnie Tobie będzie dane ożywić to skądinąd ciekawe akcesorium (bez złośliwości). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 Moim zdaniem bardziej pewność siebie i to, czy ktoś umie to ,,unieść" niż wiek. Również mam 18 lat i póki co walczę z kapeluszem, na fular chyba jeszcze długo nie przyjdzie czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 Fular tylko po 40 bo inaczej znajdzie Cię Fashion Gestapo i rozstrzela! A tak na serio to jeśli będziesz się tym dobrze czuł i wyglądał to czemu nie? Przecież Cię ludzie (chyba) nie wyśmieją z tego powodu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Coltrane Napisano 31 Maj 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 Moim zdaniem bardziej pewność siebie i to, czy ktoś umie to ,,unieść" niż wiek. Również mam 18 lat i póki co walczę z kapeluszem, na fular chyba jeszcze długo nie przyjdzie czas. Dla mnie to kapelusz byłby barierą jak na ten wiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 A widzisz, dla każdego coś innego. Jeden nie założy nigdy fularu, a inny nie spojrzy nawet na loafersy z frędzelkami. Tutaj też kwestia wyczucia odpowiedniej sytuacji. Ale spróbuj 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 No fular wymaga pewnego przełamania, ja na razie raz w życiu nosiłem, cały dzień, na wyjeździe (hehe), nikt mnie nie rozstrzelał więc będę próbował dalej. Wydaje mi się, że niska popularność tego w sumie świetnie wyglądającego dodatku wynika z faktu, że bardzo kojarzy się on ze światem artystycznym (aktorzy, literaci) i przez to "gryzie" się z formalnością biurowo-korporacyjną, z którą forumowicze (w większości zapewne) mają na co dzień do czynienia. Bo fakt faktem, "fular w biurze" to, ja wiem, jak "smoking w biurze" - niekompatybilne strasznie. Ale weekendowo, na wyjście do restauracji czy teatru - jak najbardziej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi