Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Czy któryś z Was ma jakieś doświadczenie z serią Vistula RED? Dokładnie chodzi o ten garnitur:
http://vistula.pl/garnitury/garnitur,id-70991

Wiem, że jeśli chodzi o Vistule to najlepsza jest seria Lantiera, ale po pierwsze nie mam tyle forsy (musiałbym czekać na promocje, a czas nagli), a po drugie szukam garnituru z zamkniętymi klapami.

PS. Może możecie polecić jakiś granatowy garnitur z zamkniętymi klapami mniej więcej w takiej cenie jak ten wyżej? (może nie wszystkie przejrzałem ;), może być ciemniejszy od tego co podesłałem)

Opublikowano

Warto zwrócić uwagę na wąskie klapy, które często wyróżniają linię RED. Jest ona teoretycznie dedykowana do młodszych klientów, chowanych w duchu garniturów z sieciówek masowych i zmieniających się trendów młodzieżowych.

Zamknięte klapy, z wełny identyfikowalnego producenta, w dużo lepszej jakości i w podobnej cenie dostaniesz w SuitSupply (modele Washington). 

Opublikowano

Z Vistuli warta uwagi jest chyba tylko linia Lantier i to po sporych przecenach (marynarki za 500 lub mniej, garnitury za połowę ceny wyjściowej lub mniej). Pozostałe linie na ogół są wykonane z nieciekawych, mało przyjemnych w dotyku tkanin. Przynajmniej takie wrażenie odnoszę na podstawie moich wizyt w salonach Vistuli

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Zdarzają się ciekawe pozycje jak trzyczęściowy garnitur z brązowej flaneli w kratę (AW 2015) - można było trochę marudzić na wykończenie detali, ale ogólnie duże i pozytywne zaskoczenie.

Opublikowano

Ten garnitur widziałem tylko na zdjęciach, więc się na jego temat nie mogę wypowiedzieć. Większość marynarek/garniturów z niższych niż Lantier linii, nad którymi na podstawie zdjęć nawet byłbym skłonny się zastanowić, w rzeczywistości okazywała się marnej jakości, bardzo kiepsko wyglądajały"na żywo". Być może ten garnitur to jeden z wyjątków :)

Opublikowano

Może uznali tą flanelę za zbyt odważną do linii Lantier i spaskudzili skośnymi dziurkami na rękawach. Widziałem, macałem - nie przymierzałem się nawet, bo rozmiarówka dla "młodzieży" zdecydowanie. 

Opublikowano

Z tego co się orientuję to SuitSupply to firma, która nie ma w Polsce żadnego sklepu stacjonarnego, a ja mam tak, że jak nie obejrzę na żywo, przymierzę, to nie kupię. Naprawdę nie ma (okolice Katowic, Krakowa) żadnych sklepów z ciekawymi modelami? Ehh, pani Premier, jak żyć :D

Opublikowano

Z tego co się orientuję to SuitSupply to firma, która nie ma w Polsce żadnego sklepu stacjonarnego, a ja mam tak, że jak nie obejrzę na żywo, przymierzę, to nie kupię. Naprawdę nie ma (okolice Katowic, Krakowa) żadnych sklepów z ciekawymi modelami? Ehh, pani Premier, jak żyć :D

Jak władujesz już ciężko zarobione pieniądze do worka "szmelcowate produkcje dostępne z wieszaka w galeriach handlowych" i zorientujesz się, że jak w bajce o Grzesiu worek jest pusty... podejmiesz to karkołomne ryzyko zakupu przez internet, gdzie przesyłka i zwroty są darmowe. Zostań "bohaterem forum"*

Odpowiadająca na drugie pytanie - nie, w okolicach Krakowa i Katowic nic nie ma, nawet w samych Katowicach i Krakowie nie znajdziesz :) Zamknięte klapy to rzadka rzecz w naszym nadwiślańskim kraju :)

*parafrazując reklamę jednego z marketów budowlanych

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Miałem identyczne podejście, do pierwszego zamówienia z Suitsupply. Co prawda miałem to szczęście trafić z rozmiarem za pierwszym razem, ale nawet gdyby tak się nie stało to już żadnej sieciówki ponad SuSu nie postawię. Naprawdę warto ;)

Opublikowano

Inna sytuacja jest gdybym za garnitur płacił sam, a inna gry robią to rodzice. ;) Osobiście mam jakieś tam pieniądze i sobie dorabiam w weekendy, ale staram się odłożyć na samochód, a rodzice nie są zbyt chętni tyle wykładać forsy. Dodatkowo garnitur miał mi być potrzebny dopiero za rok (to by się odłożyło), ale nagła okoliczność warunkuje szybszy zakup, a co za tym idzie, także mniejsze pieniądze i zakup w sieciówkach :/

Opublikowano

Cóż, korzystając z kantora internetowego SS wychodzi nawet trochę taniej niż Vistula. Naprawdę warto przeskoczyć niechęć do zakupu garnituru przez internet. Nawet jeśli nie trafisz z rozmiarem, wymiany prowadzące do znalezienia leżącego najlepiej zajmą pewnie nie więcej niż dwa tygodnie.

Opublikowano

Hej,

Myślę, że w temacie grantowego, sklepowego garnituru z zamkniętymi klapami nieco pomogę, bo ostatnio zdrowo sie nachodzilem, żeby taki znalezc... i już miałem sie decydowac na pierwszy zakup SS, aż tu odnalazlem swoj rozmiar i kupilem Lantiera: http://vistula.pl/garnitury/garnitur,id-73696 

Wspomniany model Philo z linii Red jest "z wierzchu" bardzo ładny, ale to garnitur dla baaardzo szczupłych panów, na mnie spodnie bardziej przypominały leginsy ;)

Pozdrawiam!