HotShotCharlie Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Witam wszystkich forumowiczów. Czy któryś z Was ma jakieś doświadczenie z serią Vistula RED? Dokładnie chodzi o ten garnitur:http://vistula.pl/garnitury/garnitur,id-70991Wiem, że jeśli chodzi o Vistule to najlepsza jest seria Lantiera, ale po pierwsze nie mam tyle forsy (musiałbym czekać na promocje, a czas nagli), a po drugie szukam garnituru z zamkniętymi klapami.PS. Może możecie polecić jakiś granatowy garnitur z zamkniętymi klapami mniej więcej w takiej cenie jak ten wyżej? (może nie wszystkie przejrzałem , może być ciemniejszy od tego co podesłałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Warto zwrócić uwagę na wąskie klapy, które często wyróżniają linię RED. Jest ona teoretycznie dedykowana do młodszych klientów, chowanych w duchu garniturów z sieciówek masowych i zmieniających się trendów młodzieżowych. Zamknięte klapy, z wełny identyfikowalnego producenta, w dużo lepszej jakości i w podobnej cenie dostaniesz w SuitSupply (modele Washington). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Z Vistuli warta uwagi jest chyba tylko linia Lantier i to po sporych przecenach (marynarki za 500 lub mniej, garnitury za połowę ceny wyjściowej lub mniej). Pozostałe linie na ogół są wykonane z nieciekawych, mało przyjemnych w dotyku tkanin. Przynajmniej takie wrażenie odnoszę na podstawie moich wizyt w salonach Vistuli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Zdarzają się ciekawe pozycje jak trzyczęściowy garnitur z brązowej flaneli w kratę (AW 2015) - można było trochę marudzić na wykończenie detali, ale ogólnie duże i pozytywne zaskoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Ten garnitur widziałem tylko na zdjęciach, więc się na jego temat nie mogę wypowiedzieć. Większość marynarek/garniturów z niższych niż Lantier linii, nad którymi na podstawie zdjęć nawet byłbym skłonny się zastanowić, w rzeczywistości okazywała się marnej jakości, bardzo kiepsko wyglądajały"na żywo". Być może ten garnitur to jeden z wyjątków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Może uznali tą flanelę za zbyt odważną do linii Lantier i spaskudzili skośnymi dziurkami na rękawach. Widziałem, macałem - nie przymierzałem się nawet, bo rozmiarówka dla "młodzieży" zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 A tam "dla młodzieży", mi ich krój super slim akurat pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Hehe zapomniałem dodać "i sportowców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HotShotCharlie Napisano 7 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Z tego co się orientuję to SuitSupply to firma, która nie ma w Polsce żadnego sklepu stacjonarnego, a ja mam tak, że jak nie obejrzę na żywo, przymierzę, to nie kupię. Naprawdę nie ma (okolice Katowic, Krakowa) żadnych sklepów z ciekawymi modelami? Ehh, pani Premier, jak żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Z tego co się orientuję to SuitSupply to firma, która nie ma w Polsce żadnego sklepu stacjonarnego, a ja mam tak, że jak nie obejrzę na żywo, przymierzę, to nie kupię. Naprawdę nie ma (okolice Katowic, Krakowa) żadnych sklepów z ciekawymi modelami? Ehh, pani Premier, jak żyć Jak władujesz już ciężko zarobione pieniądze do worka "szmelcowate produkcje dostępne z wieszaka w galeriach handlowych" i zorientujesz się, że jak w bajce o Grzesiu worek jest pusty... podejmiesz to karkołomne ryzyko zakupu przez internet, gdzie przesyłka i zwroty są darmowe. Zostań "bohaterem forum"* Odpowiadająca na drugie pytanie - nie, w okolicach Krakowa i Katowic nic nie ma, nawet w samych Katowicach i Krakowie nie znajdziesz Zamknięte klapy to rzadka rzecz w naszym nadwiślańskim kraju *parafrazując reklamę jednego z marketów budowlanych 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HotShotCharlie Napisano 7 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Ok, dzięki w takim razie za pomoc i informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszJakub Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Z tego co się orientuję to SuitSupply to firma, która nie ma w Polsce żadnego sklepu stacjonarnego, a ja mam tak, że jak nie obejrzę na żywo, przymierzę, to nie kupię. Naprawdę nie ma (okolice Katowic, Krakowa) żadnych sklepów z ciekawymi modelami? Ehh, pani Premier, jak żyć Miałem identyczne podejście, do pierwszego zamówienia z Suitsupply. Co prawda miałem to szczęście trafić z rozmiarem za pierwszym razem, ale nawet gdyby tak się nie stało to już żadnej sieciówki ponad SuSu nie postawię. Naprawdę warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HotShotCharlie Napisano 12 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Inna sytuacja jest gdybym za garnitur płacił sam, a inna gry robią to rodzice. Osobiście mam jakieś tam pieniądze i sobie dorabiam w weekendy, ale staram się odłożyć na samochód, a rodzice nie są zbyt chętni tyle wykładać forsy. Dodatkowo garnitur miał mi być potrzebny dopiero za rok (to by się odłożyło), ale nagła okoliczność warunkuje szybszy zakup, a co za tym idzie, także mniejsze pieniądze i zakup w sieciówkach :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostek Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Cóż, korzystając z kantora internetowego SS wychodzi nawet trochę taniej niż Vistula. Naprawdę warto przeskoczyć niechęć do zakupu garnituru przez internet. Nawet jeśli nie trafisz z rozmiarem, wymiany prowadzące do znalezienia leżącego najlepiej zajmą pewnie nie więcej niż dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HotShotCharlie Napisano 12 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 W takim razie, jeśli będę kupować drugi garnitur może przekonam się do SuitSupply Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Hej, Myślę, że w temacie grantowego, sklepowego garnituru z zamkniętymi klapami nieco pomogę, bo ostatnio zdrowo sie nachodzilem, żeby taki znalezc... i już miałem sie decydowac na pierwszy zakup SS, aż tu odnalazlem swoj rozmiar i kupilem Lantiera: http://vistula.pl/garnitury/garnitur,id-73696 Wspomniany model Philo z linii Red jest "z wierzchu" bardzo ładny, ale to garnitur dla baaardzo szczupłych panów, na mnie spodnie bardziej przypominały leginsy Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi