musa19 Napisano 27 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2016 Bardzo dobra, bardzo dobra ale jakoś szczególnej radości na twarzy nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 27 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2016 Na zdj nr 3 to jest pol-usmiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 27 Lipiec 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2016 Ok, zeby nie bylo, krotka zajawka gotowego garnituru 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 10 Sierpień 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2016 Gotowy Swieze zdjecia z odbioru. Porzadna sesja dopiero za jakis czas. Edit: Robin zabral jeszcze garnitur na skrocenie rekawow o 3-4mm, spodnie z przodu o tyle samo i zwezenie spodni i marynarki o 5mm. Zdecydowalem ostatecznie ze potrzebuje przy niskim wzroscie o drobine wiecej taliowania i wysmuklenia. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 10 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2016 Pełna zgoda co do rękawów. Co do taliowania... Twój wybór 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2016 (edytowane) Ciekawe, nietuzinkowe klapy. Muszę ponownie zlustować moje marynarki pod kątem klap. Nietypowe położenie butonierki - dość daleko od jednego z brzegów. Ogólnie wygląda bardzo ładnie, podoba mi się również precyzja (skrócenie rękawów o 3 mm) - ostatnio skracałem o pół cm i u mojej krawcowej to jeszcze przeszło. Chyba bym już nie taliował. Jaka jest konstrukcja i wszycie ramion? Edytowane 11 Sierpień 2016 przez mosze literwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 U Pana Radlickiego 3mm przechodzą, ale przy 2mm zaczyna wykonywać nerwowe ruchy . Bardzo ładnie wyszło, gratuluję. Jako że jesteśmy podobnego wzrostu, muszę chyba pomyśleć o garniturze na 2,5 guzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 Bardzo ładnie @blueloafers ! Nie widzę tylko miejsca na dalsze taliowanie. Chociaż 5mm nie powinno być widoczne, a jeżeli poprawi Twój komfort to czemu nie.... Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 11 Sierpień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 16 godzin temu, p_b napisał: Pełna zgoda co do rękawów. Co do taliowania... Twój wybór 12 godzin temu, mosze napisał: Ciekawe, nietuzinkowe klapy. Muszę ponownie zlustować moje marynarki pod kątem klap. Nietypowe położenie butonierki - dość daleko od jednego z brzegów. Ogólnie wygląda bardzo ładnie, podoba mi się również precyzja (skrócenie rękawów o 3 mm) - ostatnio skracałem o pół cm i u mojej krawcowej to jeszcze przeszło. Chyba bym już nie taliował. Jaka jest kontrukcja i wszycie ramion? Zdj ponizej 3 godziny temu, waski napisał: U Pana Radlickiego 3mm przechodzą, ale przy 2mm zaczyna wykonywać nerwowe ruchy . Bardzo ładnie wyszło, gratuluję. Jako że jesteśmy podobnego wzrostu, muszę chyba pomyśleć o garniturze na 2,5 guzika. haha nerwowe ruchy. Szczegolnie estetyczna jest ta zakrzywiona linia przodow marynarki. Spojna z klapa i wszyciem kolnierza, mozna to pewnie nazwac stylem krawca. 2 godziny temu, TomiW01 napisał: Bardzo ładnie @blueloafers ! Nie widzę tylko miejsca na dalsze taliowanie. Chociaż 5mm nie powinno być widoczne, a jeżeli poprawi Twój komfort to czemu nie.... Brawo Dzieki za opinie! Nie pamietam czy zdjecia wykonywalem przy spietej marynarce z tylu czy nie ;). Zdj ponizej pokazuje ile bedzie weziej. Glownie chodzi o to, ze kiedy spojrzalem na siebie w calym garniturze, zarowno spodnie jak i marynarka sa krojone bardzo pod katem komfortu, dosc swobodne. Przy 175cm trzeba bardzo uwazac zeby nie zrobic sie zbyt kwadratowym. Mam do takich proporcji wrazliwe oko i uznalismy ze jesli chcialbym troche wezsze spodnie to zeby byc spojnym musimy tez delikatnie zwezic marynarke. Inaczej nie zgrywalyby sie idealnie. Co do rekawow to jestem pod wrazeniem obslugi przez Robina. Jest perfekcjonista, podobnie jak cale B&Tailor. Nie popychal na sile skonczenia garnituru, ale zeby bylo idealnie zdecydowalismy sie na te drobne korekty. Ponizej wszycie rekawa.Jest delikatny "puff" i na miekko 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 11 Sierpień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 Macie dobre oko, zdjecia byly robione juz po wpieciu szpilek Wiecej nie bedzie Ponizej kilka zdjec z telefonu, ale pokazuja korekty spodni, marynarki z tylu i jedno zdj z szpilka w rekawie na wewnetrznej stronie nogawki jest jeszcze jedna szpilka zeby troche wyprostowac nogawki - mam bardzo koslawe nogi; Liniaa z tylu za to wyszlo bardzo ladnie Z tej perspektywy ta szpilka jest niemal na krawedzi rekawa Wszycie rekawa 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 Mnie się w marynarkach B&Tailor (w tej też) szczególnie podobają lekko poszerzane ramiona i minimalny drape. Fajna opcja dla niezbyt atletycznych sylwetek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 11 Sierpień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 7 minut temu, Ernestson napisał: Mnie się w marynarkach B&Tailor (w tej też) szczególnie podobają lekko poszerzane ramiona i minimalny drape. Fajna opcja dla niezbyt atletycznych sylwetek. Dokadnie. Ramiona sa szersze a rekaw wszyty nizej z delikatnym drape'em zarowno z przodu jak i z tylu. Widac to na jednym z zdjec u gory. Fajnie, ze ktos to tez zauwaza. No ale @Ernestson to nie byle uzytkownik garniturow Podobnie szerzej kroi tez np Dalcuore, w odroznieniu np do mojej marynarki od Zaremby, ktorej ramiona sa wezsze i bardziej dopasowane. Ponizej zdjecie innego klienta z Londynu, widac dobrze szersze ramie. Btw ta tkanina brazowa jest niesamowita 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 15 Sierpień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2016 A tu cos na kolejne zamowienie, tym razem zimowe. Flanela od Fox Brothers, przez wielu uwazana za najlepsza na swiecie. Klasyczny glen check w dosc wyraznej formie. Maja kilka wersji tej tkaniny, ale w koncu zdecydowalem sie na ta czarna biala z najwiekszym kontrastem. Garnitur w stylu identyczny jak ten szary. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 25 Październik 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Tak to finalnie wyszlo: 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 4 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2016 Czeka na przymiarke za 2 tygodnie (y) - zapomnialem, ze zdj zdublowane z osobnego posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 5 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2016 Rękaw pracuje wyśmienicie. Ramię w ogóle się nie podniosło przy ruchu ręką do góry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi